Als je gezond bent, is je afweer meestal goed bestand tegen schimmels.

Als je gezond bent, is je afweer meestal goed bestand tegen schimmels. Wanneer je afweer minder sterk is, kun je zomaar een kalknagel oplopen, omdat je dan vatbaar bent voor de sporen van schimmels die overal in onze omgeving aanwezig zijn.

Kleurt een nagel wit of geel? Zie dat dan als een alarmbelletje! De kans is groot dat er dan een schimmel actief is. Zonder behandeling gaat de schimmel verder op avontuur en kunnen andere teennagels ook aangetast worden. Helaas genezen schimmelnagels nooit vanzelf, dus is er actie nodig. Het goede nieuws: ook hier biedt de laserstraal uitkomst.

Op tijd handelen en behandelen

Door een schimmelnagel kun je pijn ervaren tijdens het lopen. Daarnaast komt er bij velen ook een schaamtegevoel bij kijken. Erg belangrijk dus om op tijd te handelen en behandelen. Deze vervelende kwaal komt bij een flink deel van de bevolking voor. De kans neemt toe naarmate men ouder wordt.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om schimmelnagels te behandelen. Je kunt naar je huisarts voor de bekende terbinafine kuur. Echter kan deze kuur een flinke weerslag hebben op lever en nieren. Een alternatief is de Pinpointe laser. Deze werkt met laserlicht door de nagel tot aan het nagelbed. Hierdoor verhit de laser de schimmelkern en sterft de schimmel. Het lichaam ruimt de schimmel op, waardoor het aangetaste nageldeel uitgroeit.

Schone nagels, goede adviezen

Vooraf aan de laserbehandeling worden alle nagels met een machine dun gevijld, dit doet onze medisch pedicure Jolanda Timmerman of Hetty Fikse. Zij werken al jaren in de Laserkliniek en geven naast schone nagels ook goede adviezen mee voor thuis. Tussendoor behandelen zij de nagels elke zes weken om zo een gezonde nagelgroei te bevorderen. Er wordt gewerkt met een strikt protocol. Het is belangrijk dat de adviezen goed worden opgevolgd om zo het gewenste resultaat te behalen.

Aanpak en vergoeding

De schimmelnagels worden gelaserd door onze huidtherapeuten. Een nagelkweek laat zien of de schimmels geschikt zijn voor lasertherapie. De medisch pedicure ondersteunt het hele proces. Deze behandelingen komen doorgaans niet voor vergoeding in aanmerking.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Vraag naar de mogelijkheden in een gratis en vrijblijvend consult.

No items found.
No items found.
No items found.