We zetten de kenmerken van de verschillende huidtypes op een rij

Geen huid is hetzelfde. De één heeft last van acne en onzuiverheden en de ander heeft schilfers en droogtelijntjes. Omdat elke huid uniek is verschilt ook de aanpak in huidverzorging. De eerste stap naar een gezonde huid is het elke dag gebruiken van huidverzorging thuis. Om een skinroutine op te stellen is het allereerst belangrijk dat je weet wat jouw huidtype is. Een gevoelige huid die droog aanvoelt heeft namelijk een hele andere behoefte dan een acnehuid met onzuiverheden.

Welk huidtype jij hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt erfelijkheid en je huidskleur een grote rol in hoe je huid er uit ziet en hoe het op invloeden van buitenaf reageert. De verschillende seizoenen en je leefstijl, zoals zonnen en roken, kan ook invloed hebben op je huidtype. Daarnaast wordt je huid vaak dunner en vochtarmer naarmate je ouder wordt. Je huidtype kan dus in de loop van je leven veranderen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste producten gebruikt kan het daarom handig zijn om je huidtype af en toe opnieuw te laten vaststellen.

Stem je huidverzorging af op jouw huidtype

Droge huid: schilfertjes en droogtelijntjes

Heb jij een schilferige huid dat ruw aanvoelt en een trekkerig gevoel geeft? Dan is jouw huidtype een droge huid. Een droge huid heeft van nature een lagere talgproductie dan normaal en kan moeilijk vocht vasthouden. Door het tekort aan talg en vocht is de huid minder elastisch en kan het strak en trekkerig aanvoelen. Deze huiden hebben vaak een dunne structuur, zien er mat en dof uit en de poriën zijn heel fijn. We zien vaak ook schilfertjes en droogtelijntjes. Omdat de talgproductie laag is bevat een droge huid niet de lipiden die hij nodig heeft om vocht vast te houden en een beschermend laagje op te bouwen tegen invloeden van buitenaf. Dit beschermende laagje noemen we de huidbarrière. Om een droge huid weer gezond te maken is het belangrijk om deze huidbarrière te herstellen door de huid elke dag goed te verzorgen. Voor een droge huid is het belangrijk om uitdrogende producten te vermijden en hydraterende producten te gebruiken. Een milde reiniging, hyaluronzuur serum en een voedende crème is een goede basis voor een zachte en soepele huid. Een misverstand is dat de droge huid geen cosmeceuticals kan gebruiken. Met de milde en zachte exfolianten van Renophase is er ook huidverbetering voor de drogere huiden mogelijk! Huidschilfers verdwijnen en de doffe huid gaat weer stralen.

Normale huid: de huid in een goed evenwicht

Voelt jouw huid niet droog, maar ook niet vet aan en heb je geen schilfertjes of onzuiverheden? Dan is jouw huidtype een normale huid. Een ‘normale’ huid is een huid dat goed in evenwicht is. Je herkent dit aan een zachte, soepele huid met fijne poriën en een roze teint. De huidbarrière, het beschermende huidlaagje tegen invloeden van buitenaf, is intact en gezond. Dit is de perfecte basis om te starten met cosmeceuticals! Laat je huid stralen door middel van een milde exfoliërende reiniging en nachtcrème die dode huidcellen verwijdert en de huid laat vernieuwen. Een zachte en egale huid komt tevoorschijn. Een hyaluronzuur serum en voedende crème geven de huid genoeg hydratatie en voeding om soepel te blijven. Een goede basisverzorging voor de normale huid is een reiniging, serum, hydraterende dagcrème, stimulerende nachtcrème en zonbescherming. Het voordeel van een normale huid is dat het gezond is en veel kan hebben wat betreft huidverzorging. Start met cosmeceuticals en laat je huid stralen!

Gemengde huid: bestaande uit een droge en vette huid

Is jouw voorhoofd, neus en kin vet maar zijn jouw wangen normaal tot droog? Dan is jouw huidtype een gemengde huid. Een gemengde of gecombineerde huid is een huid dat uit twee huidtypes bestaat: een droge en een vette huid. Zo kan je huid op de ene plek glimmen en onzuiverheden hebben terwijl een ander deel droog en trekkerig aanvoelt. Een gemengde huid kan erfelijke aanleg zijn, maar we zien het ook vaak bij perioden met hormoonveranderingen zoals de puberteit, zwangerschap en overgang. Deze perioden in het leven kunnen invloed hebben op de samenstelling van je huid. Die verschillende zones op je gezicht vragen om een andere huidverzorging. Dit kan soms als een uitdaging voelen, maar weet dat cosmeceuticals je hierbij kunnen helpen! Bij een gecombineerde huid wil je graag de talgaanmaak en onzuiverheden aanpakken zonder dat het droge deel van je huid hiervan te gevoelig en droog wordt. Hiervoor hebben we de milde cosmeceuticals van onder andere Renophase. Door een milde exfoliërende reiniging en stimulerende nachtcrème pak je onzuiverheden aan en gaat je huid weer zacht voelen zonder de huid uit te drogen. Gebruik een hydraterend serum en voedende dagcrème om je vochtbalans op peil te houden. Je huid zal weer gaan stralen!

De vette huid met acne en onzuiverheden

Vette huid: acne, talg en onzuiverheden

Heb jij een glimmende huid dat vet aanvoelt met grote poriën en onzuiverheden? Dan is jouw huidtype een vette huid. Een vette huid heeft een hogere talgproductie dan normaal. De huid maakt veel talg aan waardoor poriën sneller ‘verstopt’ raken en er mee-eters, puistjes en ontstekingen ontstaan. Erg vervelend! De huid kan van nature vet zijn maar er kunnen ook genetische factoren, stress en hormonale schommelingen meespelen. De hormonale schommelingen is de reden dat veel tieners een vette huid met puistjes krijgen. Maar er zijn ook zeker voordelen – het voordeel van de vette huid is de huid dikker is, niet snel gevoelig is en er minder snel rimpels ontstaan. Talg en onzuiverheden zijn goed aan te pakken door middel van huidproducten en cosmeceuticals. Bij een vette huid is een exfoliërende reiniging en nachtcrème erg belangrijk. Een exfoliant met salicylzuur of glycolzuur verwijdert dode huidcellen, gaat onzuiverheden actief tegen en zorgt ervoor dat de talgaanmaak gereguleerd wordt. Een misverstand is dat de vette huid erg uitgedroogd moet worden. Een fijne, niet-vette crème is erg belangrijk om de huid te blijven hydrateren. Je huid zal weer fijn en glad aanvoelen!

Ben je benieuwd naar welke huidverzorging past bij jouw huidtype? Vraag het één van onze huidtherapeuten tijdens een gratis consult met huidscan.
Ons favoriete reinigingsduo: Advanced Cleanser en Foamer 5/15
No items found.
No items found.
No items found.