Laserontharen tijdens de zomer? Prima!

Laserontharen tijdens de zomerperiode, kan dat wel? Ieder jaar heerst de vraag: kan ik mij veilig laten laten laseren tijdens de zomerperiode?

Wanneer het zonnetje weer begint te schijnen, krijgen we als huidtherapeut regelmatig de vraag: ‘Is het wel veilig om te blijven laseren gedurende de zomer?’ Terechte vraag. Tijden veranderen.... technieken innoveren!  Gelukkig maar, want er zijn landen waar de zon gedurende het hele jaar schijnt. Denk maar eens aan landen zoals Spanje of Italië,  waar het een lange periode van het jaar erg warm is. In deze landen wordt er het hele jaar door gelaserd. Maar hoe is het mogelijk om dit veilig te ondergaan? In deze blog geven we je meer informatie over de veiligheid en voordelen van het laserontharen tijdens de zomer.

Een paar simpele stelregels voor een veilige laserontharing tijdens de zomer
  • Laat je goed adviseren door een huidtherapeut. Een huidtherapeut is een paramedicus met een 4 jarige HBO achtergrond en in staat te klinisch redeneren. Laserbehandelingen is 'maatwerk'. Laat jouw specifieke situatie bekijken en bespreek samen met de huidtherapeut wat het beste behandelplan is gedurende de zomerperiode voordat je een traject onderbreekt. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het langere termijn effect.
  • Wanneer je de huid goed beschermt tegen de zonnestralen met een SPF van minimaal 30 is het zeker mogelijk te blijven laseren
  • Wacht nog even met die selftan of ' tan douche' totdat je gelaserd bent. Daarna kun je dit voor een aantal weken prima doen. Overleg met je huidtherapeut wanneer een handige timing is!?
  • Liever laseren vóór je in de zon gaat. De laser ziet niet alleen pigment van het haarzakje maar ook van de huid. Hoe lichter de huid hoe beter. Geen man overboord als je ingesmeerd een keer van de zon hebt genoten... de technieken zijn tegenwoordig zo ver dat je lasers door elkaar kunt mixen zodat je het 'natuurlijke pigment van de huid' met rust laat.
  • De koelsystemen die 'koude lucht' blazen tijdens de laserbehandeling werken erg verkoelend en zijn prettig voor de huid. Een gunstige bijkomstigheid... minder pijn! 

De hamvraag: hoe kan er dan toch veilig worden behandeld?

Binnen Laserkliniek Zwolle werken we met de MIX-techniek, een combinatie van de Alexandrite laser (gouden standaard laserontharing) en de Nd:YAG laser (laser voornamelijk voor de donkere huid). Het unieke is dat je net genoeg energie kunt geven om het haarzakje te vernietigen door middel van een kleine mate van pigmentabsorptie en juist veel energie kunt geven met de laser die inwerkt op de haarvaatjes die de haarwortel voeden. Door beiden processen stil te leggen vallen de haartjes uit. Met de MIX-techniek kan er worden behandeld op een huid dat licht zongebruind is. Zo weten we zeker dat er veilig gewerkt wordt tijdens de zomer. Is je huid donker van teint behandelen we altijd enkel met de Nd:YAG laser. Dat is de gouden standaard voor laserontharing van de donkere huid. Lees hierover meer in onze blog over de laserontharing veilig voor de donkere huid.

De voordelen van doorbehandelen tijdens de zomer

Er kan tot twee weken voor je zomervakantie doorbehandeld worden. Dit is dezelfde tijd als de haren nodig hebben om na de behandeling uit te vallen. De haartjes zullen dus net uitvallen voordat je op vakantie gaat. Daar heb je geen omkijken meer naar! Zo hoef je dus nauwelijks te scheren tijdens de vakantie, waardoor er geen huidirritatie ontstaat. Daarnaast is een behandeling, afhankelijk van de regio, om de 4 tot 8 weken het meest effectief. Wanneer je in de vakantie doorbehandeld kun je, je aan deze interval houden waardoor je het gehele behandeltraject sneller kan afbouwen. Tot slot bereik je langdurige resultaten. Overleg altijd even met je huidtherapeut voordat je een lasertraject onderbreekt.

Conclusie…

Het is goed om met jouw huidtherapeut je zomerplannen te bespreken zodat jullie samen tot een passende behandelaanpak kunnen komen. Lukt het je om de huid te beschermen tegen de zon of kom je sowieso al niet zo veel buiten? Dat is fijn! Dan kan er veilig worden behandeld tijdens de zomer. Een licht zongebruind huidje is ook niet erg, hier zijn speciale lasers voor. Een flink zongebruinde huid is een 'no go'. Dan bestaat er een risico op vervelende bijwerkingen. De huidtherapeut kan goed inschatten of er een behandeling kan plaatsvinden of dat we een haargroeicyclus overslaan.

Ga jij voor langere periode op vakantie of is het niet mogelijk om de huid licht van kleur te houden gedurende de zomer? Dat is geen probleem. Voor de veiligheid wachten we dan liever even totdat het bruine kleurtje verminderd. Dan laten we een langer tijdsinterval tussen de behandelingen. Dit moet wel in afstemming met de huidtherapeut om de langere termijn resultaten te waarborgen.

Wil jij graag nog een laserbehandeling voordat je op zomervakantie gaat of wil je overleggen met jouw huidtherapeut over jouw behandelplan? Plan een gratis consult of een adviesgesprek bij één van onze huidtherapeuten.

No items found.
No items found.
No items found.