Laserontharing werkt goed op gezichtshaar, bikinilijn, oksels, armen en benen. Voor mannen en vrouwen!

Hoewel we nu nog middenin de winter zitten, is het voor we het weten alweer mooi weer! Dan zullen de bikini’s en korte kleding weer uit de kast komen. Hoe fijn zou het zijn om deze zomer geen omkijken te hebben naar stoppels, vergeten haartjes en huidirritatie?

Wie in de zomer haarvrij wil zijn, kan het beste in de winter starten met laserbehandelingen. Ben jij benieuwd of laser ontharen iets voor jou is? In deze blog geven we je antwoord op de meest gestelde vragen over laser ontharen.

Laserontharing bij Laserkliniek Zwolle is er voor mannen en vrouwen. De winter is de ideale periode voor laserontharing van het gezicht, bikinilijn, oksels, armen en benen.
Laserontharing bij Laserkliniek Zwolle is er voor mannen en vrouwen. De winter is de ideale periode voor laserontharing van het gezicht, bikinilijn, oksels, armen en benen.

Hoe werkt laser ontharen?

Bij laser ontharen wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment dat zich in de haar en haarwortel bevindt. Op basis van de hitte die de laser produceert raakt het haarzakje en de voedingsbodem beschadigd. Hierdoor is het haarzakje niet meer in staat om een nieuwe haar te laten groeien.

Zijn mijn huid en haren geschikt voor laser ontharen?

Zijn jouw haren donker van kleur? Dan zijn ze het meest geschikt voor laser ontharen! Blonde, grijze en rode haren bevatten te weinig pigment waardoor de laser ze niet kan verwijderen. Hiervoor hebben we een andere technieken in huis, namelijk elektrisch ontharen. Bij Laserkliniek Zwolle hebben we de Alexandrite laser, Nd:YAG laser en de MIX-techniek. Door het verschillende aanbod in lasers kunnen we zowel de lichte als de donkere huid veilig behandelen. De huidtherapeut zal in een vrijblijvend consult beoordelen of jouw haren geschikt zijn.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?

De reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn, heeft alles te maken met de haargroeicyclus. Haren groeien in een cyclus van 4 tot 8 weken, waarbij haren vanzelf uitvallen en weer terug groeien. Binnen deze cyclus kunnen de haren in verschillende groeifasen verkeren. Alleen het haar dat zich in de groeifase bevindt, kan definitief worden onthaard. Omdat niet alle haren tegelijk in dezelfde groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen nodig. Er zijn gemiddeld 8 à 10 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Daarna wordt er afgebouwd naar een onderhoudsfase waarin uiteindelijk de huid glad blijft aanvoelen met een onderhoudsbehandeling van één à twee per jaar.

Wat voor resultaat kan ik verwachten?

Door de laserbehandelingen zul je een enorm grote vermindering van haren zien, hoe fijn is dat! Meestal spreken we van een vermindering van 80-85%. De haren die dan nog over blijven, zullen erg dun zijn. Onder bepaalde omstandigheden, zoals hormonale veranderingen, kunnen de haarzakjes na een poos alsnog actief worden. In dit geval adviseren we één of meerdere onderhoudsbehandeling(en) om het resultaat te behouden.

Zullen mijn ingegroeide haren en bultjes verminderen?

Jazeker! Een groot voordeel van laser ontharen is dat ingegroeide haren, ontstekingen en scheerirritatie al gauw verleden tijd zijn. Doordat de haarzakjes minder actief zijn en er geen haren meer groeien, kunnen de haren ook niet voor problemen zorgen. Dit zie je al binnen vijf behandelingen.

Wil jij graag minder haargroei voor de zomer en een gladdere huid? Plan dan een vrijblijvend consult in bij één van onze huidtherapeuten.
No items found.
No items found.
No items found.