Laser ontharen verandert levens!

Met de komst van de huidtherapeut hoef je niet meer rond te lopen met haren op plekken waar je ze liever niet hebt of vervelende scheerirritaties met ontstekingen tot gevolg.

Meestal is de eerste stap zelf ontharen

Zo leert de ervaring in de consultkamer van de huidtherapeut. Je kunt scheren, harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken. Prima oplossingen, helaas werken ze wat kort. Het zelf ontharen geeft huidirritatie of ingegroeide haren. Dit ontstaat ook spontaan en komt vaker voor bij huidaandoeningen die te maken hebben met een ontsteking van het haarzakje. De bekende voorbeelden hiervan zijn folliculitis (ontstekingen in de baardgroei bij mannen, of ingegroeide haren bij vrouwen) en hidradenitis suppurativa. Zo ontving Michelle ‘Marianne’ in haar behandelstoel, als zij naar een restaurant moest waar ze houten stoelen hadden ging ze niet mee. Ze kon van de pijn niet zitten. Lees voor meer details haar verhaal. Om dus maar aan te geven dat een laserstraal meer is dan een lichtbundel met een golflengte.

Michelle en Anouk huidtherapeuten Laserkliniek Zwolle aan het woord over laser ontharen
Michelle Janssen en Anouk Bliekendaal, huidtherapeuten

15 jaar laser ontharen

15 jaar draaien Michelle en ik mee. We zien allerlei lasers voorbij komen in de kranten, op de socials en op websites. De kwaliteit van de relatie met de cliënt bepaalt de kwaliteit van de zorg, heeft Sabine Uitslag* ons altijd ingefluisterd. En zo is het. Bij Laserkliniek Zwolle ben je in professionele handen als het gaat om jarenlange ervaring op het gebied van laser ontharen. De ene keer door een strakke bikinilijn te laseren, de andere keer door een pijnlijk huidprobleem op te lossen. Er is ook ruimte voor fun in onze behandelkamers. Je moet je per slot van rekening ook fijn voelen. Een menselijke benadering helpt daarbij.

Laser ontharen met een laser

Even terugkomend op de lasers. Diverse soorten en maten zie je voorbij komen. Als licht- en laser expert verbonden aan de expertgroep binnen onze branchevereniging kan ik na 15 jaar wel melden dat het laser ontharen met IPL van een andere kwaliteit is dan met laser. Een stukje technische uitleg helpt je het verschil te ontdekken. Laser ontharen, mits je behandelaar klininisch redeneert is geschikt voor ieder huidtype. IPL is dat echt niet. Let hier ook op in je zoektocht naar laserontharing. Kies altijd voor een huidtherapeut bij laser ontharen en voor een hoogvermogend laserapparaat die zich enkel richt op het kleurstofje in het haarzakje. Dat is per slot van rekening simpel gezegd het belangrijkste. De laser werkt dan selectief op dat doel in en laat andere omliggende weefsels waar je, je energie aan kunt verliezen met rust. Zo werk je zeer doelgericht en effectief en zorg je voor een definitieve of permanente ontharing. IPL is heel geschikt voor het behandelen van meerdere doelchromoforen zoals roodheid in de huid, acne, pigmentvlekken omdat het meerdere lichtbundels uitzendt. Voor het laser ontharen kiest een huidtherapeut als het goed is voor een laser en in het bijzonder voor de Nd:YAG laser voor het laser ontharen van de donkere huid. Dat is trouwens echt ons specialisme! 

Laser ontharen met de Alexandrite laser, Nd:YAG laser of een mix van beiden, ook veilig voor de donkere huid.
In onze laserkliniek hebben we naast huiden vooral mensen zien opbloeien.

Precies dat is wat het werk van een huidtherapeut zo bijzonder maakt. Wat we maar willen zeggen: wij houden van ons vak, iedereen in ons team van huidtherapeuten. De impact van onze behandelingen en zorg, het verschil dat wij mogen maken met bijzondere verhalen en momenten houden we graag vast. Dit doen we al 15 jaar!

De week van de huidtherapie

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze blog over laser ontharen en nieuwsgierig naar wat de huidtherapeut kan betekenen? In de week van de huidtherapie kun je terecht voor gratis consulten en proefbehandeling van de oksels. Zo kun je kennismaken met laser ontharen, hou ook onze instagram Laserkliniek Zwolle in de gaten voor de verschillende reels van onze behandelingen die voorbijkomen. Niet alleen over laser ontharen ook een acnebehandeling en een CO2 laserbehandeling komt in beeld.

De week van de huidtherapie bij Laserkliniek Zwolle

Goed om te weten: vergoeding laser ontharen

Laser ontharen in het gezicht wordt vergoed door de zorgverzekeraars uit de aanvullende polis. Check de polisvoorwaarden via independer. Let op! Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Laserkliniek Zwolle is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Voor onze update van BIG registraties verwijzen we je graag naar de pagina huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten her registreren zich iedere vijf jaar.

Laserkliniek Zwolle is aangesloten bij de NVH en kwaliteitsgeregistreerd in het KP.
Laserkliniek Zwolle is aangesloten bij de NVH en kwaliteitsgeregistreerd in het KP.

No items found.
No items found.
No items found.