Bij goede voornemens denk je aan gezonder eten of meer sporten... maar denk je ook aan je huidverzorging?

Hoe fijn zou het zijn om in 2022 een stralende en gezonde huid te hebben? Het gebruik van een reiniger, cosmeceuticals en een zonnebrandcrème kunnen bijdragen aan dit goede voornemen.

Een goed voornemen waar iedereen baat bij heeft… huidverzorging! Het jaar 2022 is inmiddels gestart, wat betekent dat we weer druk bezig zijn met het behalen van nieuwe doelen. Naast doelen omtrent voeding, sport en werk wordt de huidverzorging vaker vergeten. Hoe fijn zou het zijn om dit jaar een stralende en gezonde huid te hebben? In deze blog geven onze huidtherapeuten 4 tips om dit goede voornemen te laten slagen.

Tip 1 # Reinig de huid dagelijks

Reinig jij je huid met enkel water of make-up remover? Dit is niet voldoende om de huid goed schoon te maken. Het reinigen van de huid is de basis van een gezonde huid. Het is het beste om de huid twee keer per dag te reinigen, voor en na het slapen. In de ochtend reinig je om de afvalstoffen en talg wat de huid in de nacht afscheidt, te verwijderen. In de avond reinig je de huid om alle stoffen waar de huid gedurende de dag mee in aanraking komt, zoals fijnstof en bacteriën, te verwijderen. Bij huidproblemen zoals acne en rosacea is een reiniging de basis voor een minder vette huid en onzuiverheden. Let op! niet alle huidreinigers zijn zomaar geschikt. Zeker niet voor de huid met veel gevoeligheden. De huid met rosacea moet voorzichtig worden gereinigd. De huidtherapeut kan hierin adviseren. Tevens is het bijna altijd zo dat de huisarts of dermatoloog in basis een speciale zalf voorschrijft om de klachten van rosacea te bestrijden.

Tip 2 # Voeg cosmeceuticals toe aan je routine

Misschien heb je er al eens van gehoord: cosmeceuticals. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Cosmeceuticals zijn actieve ingrediënten met kleine moleculen, waardoor ze diep in de huid dringen. Voorbeelden van cosmeceuticals zijn AHA’s (fruitzuren zoals glycolzuur en melkzuur), BHA (salicylzuur) en retinol (vitamine A). Bij verschillende huidproblemen en huidveroudering is het soms nodig om cosmeceuticals te gebruiken. De ingrediënten zorgen voor afschilfering van de huid waardoor er een nieuwe en gezonde huidlaag tevoorschijn komt. Hiernaast kunnen bepaalde ingrediënten collageen stimulerend werken, een menselijk eiwit dat zorgt voor elasticiteit en stevigheid van de huid. Vanaf je 25e jaar bouw je al collageen af, waardoor de kans op een grovere huidtextuur en rimpels toeneemt. Cosmeceuticals kunnen dit voorkomen en je huid ondersteunend doeltreffend verjongen! Aanvullend zijn er meestal ook behandelingen nodig met bijvoorbeeld peelingen, fractional laser of botox en fillers. Dit laatste wordt uitgevoerd door een cosmetisch dermatoloog tijdens een cosmetisch spreekuur.

Tip 3 # Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème

Bij veel mensen komt de zonnebrandcrème alleen uit de kast op de warmste dagen van het jaar. Het is een misverstand dat zonnebrandcrème in de andere seizoenen niet nodig is. UV-stralen zijn er het hele jaar door en schijnen door o.a. wolken en glas heen, waardoor het ook in de winter invloed heeft op de huid. Naast dat een zonnebrandcrème ervoor zorgt dat de huid niet verbrand, voorkomt het huidveroudering. Zonnestralen zijn voor 90% de oorzaak van huidveroudering, denk aan rimpels, pigmentvlekken en huidverslapping. Een groot deel van huidveroudering is dus te vertragen, simpelweg door een zonnebrandcrème toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine! Nog een tip: zorg ervoor dat de zonnebrandcrème een SPF heeft van minimaal 30. De huidtherapeut kan met een huidscan meer advies geven over de juiste zonnebrandcrème.

Tip 4 # Pas huidverzorging aan op het seizoen

Kou, wind, zon, zweten… De kenmerken van de seizoenen hebben ook een zekere mate van invloed op de huid. De winter is hét seizoen voor een droge huid met barsten, schilfering en irritatie. Buiten is het koud met een gure wind, binnen staat de verwarming aan en is er een lage luchtvochtigheid. De winter vraagt daarom om extra hydratatie door middel van een rijke gezichtscrème, handcrème en bodylotion. De ingrediënten hyaluronzuur, glycerine en ureum zorgen voor een rijke voeding voor de huid. De zomer is hét seizoen voor zonnen en zweten. De zon kan de huid wat verdikken, waardoor de huid vatbaarder is voor een vette huid, ontstekingen en pigmentvlekken. Een reiniger en cosmeceuticals met o.a. tyrosinaseremmers kunnen bijdragen aan een heldere en egale huid. Vergeet natuurlijk ook je zonnebrandcrème niet!  

Welke huidverzorging voor jou geschikt is, is afhankelijk van jouw huidtype en huidconditie. Ben je benieuwd naar wat huidverzorging voor jouw huid kan doen? Plan een vrijblijvend consult met huidscan en productadvies in bij één van onze huidtherapeuten.
No items found.
No items found.
No items found.