Ceramiden en je huidverzorging; de perfecte match

Met de koude maanden voor de deur is het tijd om extra aandacht te besteden aan de gezondheid van je huid. De koude temperaturen en droge lucht kunnen een tol eisen van je huid, waardoor het belangrijk is om de huidverzorging op orde te hebben. Een van de geheime wapens die we daarvoor kunnen inzitten, zijn ceramiden. In deze blog leggen we je alles uit over dit ingrediënt.

Om te beginnen, wat zijn ceramiden eigenlijk? Ceramiden zijn de essentiële bouwstenen van onze huidbarrière. Samen met cholesterol en vrije vetzuren vormen ze een complex dat de huidbarrière vormt en beschermt. En dat zorgt er weer voor dat onze huid vocht vasthoudt, schadelijke stoffen buiten houdt en dat de huid een gezonde uitstraling behoudt. En dat is wat we willen!

Waarom zijn ceramiden júist in de winter belangrijk?

1.     Ceramiden hydrateren je huid

Tijdens de winter kan de lucht extreem droog zijn, waardoor de huid snel uitdroogt. De ceramiden vormen dan een beschermende barrière die vochtverlies minimaliseert, waardoor de huid gehydrateerd blijft.

2.    Ceramiden beschermen je huid tegen klimaatinvloeden

De winter brengt niet alleen kou met zich mee, maar ook wind, regen of sneeuw. Deze elementen kunnen de huidbarrière beschadigen. Ceramiden zorgen ervoor dat de huid beschermd wordt tegen die externe factoren. Daardoor voorkom je dat de huid rood wordt, gaat irriteren of schilferen.

3.    Ceramiden houden je huid soepel

Een gezonde huid is veerkrachtig en elastisch. Tijdens de wintermaanden kan je huid sneller droog en strak aanvoelen. Ceramiden dragen bij aan het behoud van de soepelheid van de huid.

Welke huidverzoringsproducten bevatten ceramiden?

Ceramiden zijn een veelvoorkomend ingrediënt in verschillende huidverzorgingsproducten. Je kunt ze vinden in moisturizers, reinigers, serums, zonnebrandcrèmes, oogcrèmes en bodylotions. Bij het kiezen van de huidverzorgingsproducten is het belangrijk om te zoeken naar termen zoals ‘ceramide NP’, ‘ceramide AP’ of andere ceramide-varianten. Om het wat gemakkelijker te maken hebben de huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle enkele favoriete producten met ceramiden uitgelicht:

Oogserum: Derma Lift 5.0

De Dermaceutic Derma Lift 5.0 is een oogserum met een onmiddellijk liftend effect. De unieke combinatie van ingrediënten, waaronder ceramiden, boosten de huid zowel op de korte als lange termijn waardoor de huid weer jonger voelt en oogt. Laat je ogen stralen deze winter!

Oogserum Derma Lift 5.0

Dagcrème: Rijke Dagcreme UV30

De rijke dagcrème met UV30 van Louis Widmer regenereert en hydrateert de huid intens. Ideaal voor de koude wintermaanden dus. De ceramiden in de crème houden de hydratatie van de houd in stand en zorgen dat de huid fluweelzacht blijft.

Rijke dagcrème UV30
Nachtserum: Activ Retinol 0.5

De Dermaceutic Activ Retinol 0.5 is een krachtig nachtserum dat effectief werkt tegen huidveroudering. Het serum is hoog gedoseerd met de krachtige ingrediënten retinol, antioxidanten en ceramiden. De huid wordt beschermd en versterkt en geeft de huid een echte boost tijdens de winter.

Nachtserum Activ Retinol 0.5

Naast dat het belangrijk is om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, is het goed om te weten dat er meer is om de huid gezond te houden tijdens de koude maanden. Zo kunnen lange, hete douches de huid uitdrogen. Probeer daarom niet te heet water te gebruiken en beperk de douchetijd om de natuurlijke oliën en ceramiden op de huid te houden. Daarnaast ondersteunt een gezond voedingspatroon met voldoende waterinname de productie van ceramiden van binnenuit. Zorg dus voor een gebalanceerd voedingspatroon wat rijk is aan essentiële vetzuren.

Kies deze winter ervoor om je huid te laten stralen, zelfs wanneer de temperaturen dalen!  

Productadvies nodig van de huidtherapeut? Maak hier een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consultgesprek.
No items found.
No items found.
No items found.