Pas je huidverzorging aan in de zomer

Zon, zee, water en airco zijn invloeden van buitenaf die je huid uitdrogen. Daarom is het, vooral in de zomer, van belang je te focussen op de hydratatie van je huid. Maar hoe zorg je ervoor dat je je huid kan geven wat het nodig heeft? Wij geven je enkele tips.

Tip 1: SPF

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen tegen onze cliënten: goed insmeren hé! De huid heeft tijdens het zonnen flink wat te verduren. Het is daarom enorm belangrijk om een goede zonnebrand te gebruiken. Zonnebrand beschermt je tegen verbranding, maar dat is niet het enige. Alles wat je wil weten over zonnebrand lees je hier.

Tip 2: Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is van nature al in ons hele lichaam aanwezig. Ongeveer de helft van het hyaluronzuur dat in je lichaam zit, bevindt zich in de huid. Het belangrijkste voordeel van hyaluronzuur is dat het je huid hydrateert. En dat is iets wat je huid echt nodig heeft gedurende de zomermaanden. Leuke bijkomstigheid is dat door hyaluronzuur fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden.

Crème met hyaluronzuur (Dermaceutic)

 

Tip 3: Vitamine C

Tijdens het zonnen worden er vrije radicalen aangemaakt: kleine,agressieve deeltjes die schade aan het weefsel en cellen kunnen brengen. Vrije radicalen hebben een grote invloed op de huid. Ze maken de huid slapper en er ontstaan pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes. Antioxidanten, zoals vitamine C,helpen de huid te beschermen tegen deze vrije radicalen. Kortom, vitamine C verbetert de huid en gaat huidschade in de toekomst tegen.

Leuk feitje: gedurende de zomerperiode kun je gebruik maken van onze zomeraanbieding ‘glow facial’. De glow facial is een behandeling waarbij een hoge concentratie vitamine C in de huid wordt gebracht door middel van microneedling. Bekijk hier onze aanbieding.

 

Tip 4: Aftersun

Niets zo fijn als een verkoelende crème op je huid na een dagje zonnen. Aftersun bevat, daar hebben we hem weer: hyaluronzuur. Aftersun hydrateert je huid en helpt je huid te koelen. Belangrijk te vermelden is dat de aftersun de schade aan je huid door verbranding niet ongedaan kan maken.

Pssstt... In de zomermaanden ontvang je bij aanschaf van een zonneproduct van Louis Widmer een gevulde strandtas cadeau!* En laat daar nou nét deze heerlijke aftersun bij zitten...

*Zolang de voorraad strekt.

Aftersun van Louis Widmer

Wil jij jouw huid deze zomer geven wat het nodig heeft? Maak een afspraak met één van onze huidtherapeuten in een gratis consult met huidadvies.

No items found.
No items found.
No items found.