Vitamine C, Niacinamide, Kojic Acid, tranexaminezuren; allemaal ingrediënten die pigmentvlekken te lijf gaan!

Bij ons in de kliniek zijn er behandelingen voor pigmentvlekken maar het is net zo belangrijk om thuis aan de slag te gaan met producten. Bijna altijd bestaat het behandelplan uit een behandeling in de praktijk en producten voor thuis. Sterker nog, vaak behalen we met alleen de producten voor thuis al een heel mooi resultaat!

Pigmentvlekken zijn opeenhopingen van pigment die kunnen ontstaan door onder andere blootstelling aan zonlicht en hormonale of erfelijke invloeden. Pigmentcellen zijn vaak erg gevoelig en moeilijk te bereiken. Er is dan ook geen behandelaanpak die voor alle soorten pigmentvlekken werkt – er is tal aan behandelingen en producten op de markt. Bij ons in de kliniek zijn er behandelingen voor pigmentvlekken maar het is net zo belangrijk om thuis aan de slag te gaan met producten. Bijna altijd bestaat het behandelplan uit een behandeling in de praktijk en producten voor thuis. Sterker nog, vaak behalen we met alleen de producten voor thuis al een heel mooi resultaat!

De producten die het beste ingezet kunnen worden, verschillen per huidtype en soort pigment. Welke producten voor jouw huid geschikt zijn kan de huidtherapeut bepalen tijdens het gratis consult met de huidscan. We vertellen je in deze blog alvast wat meer over onze favoriete producten en ingrediënten.

Het krachtige anti-oxidant vitamine C beschermt de huid

Dermaceutic C25 Cream en Dermaceutic Tri vita C30 zijn beide serums waarvan vitamine C het hoofdingrediënt is. De C25 bestaat uit een 25% vitamine C complex en de Tri vita C30 bestaat uit een formule van 3 verschillende soorten pure vitamine C.

Vitamine C is één van de krachtigste anti-oxidanten die er is. Maar waar dienen anti-oxidanten nou voor? Allerlei factoren zoals stress, roken, voeding en zonnen hebben invloed op onze huid. Hierbij worden er vrije radicalen aangemaakt: kleine, agressieve deeltjes die schade aan de weefsel en cellen kunnen brengen. Vrije radicalen hebben een grote invloed op de huid, ze maken de huid slapper en er ontstaan pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels. Anti-oxidanten, zoals vitamine C, helpen de huid te beschermen tegen deze vrije radicalen. Minder pigmentvlekken als gevolg!

Een vitamine C serum in de ochtend is een must tegen pigmentvlekken!

Tranexaminezuren werken gericht op het pigment

De Melan tran3x Concentrate en Melan tran3x Gel Cream zijn een serum en crème van Mesoestetic die vaak als duo worden ingezet. Het ingrediënt tranexamine heeft simpel gezegd een zeer sterk remmende en preventieve werking op ontstekingsreacties in de huid. Het is daarom een doelgerichte aanpak bij het voorkomen én oplossen van pigmentproblemen, aangezien de pigmentaanmaak wordt getriggerd door ontstekingsreacties in de huid.

Naast tranexaminezuur bevatten de producten ook salicylzuur, melkzuur, kojic zuur en niacinamide. Dit zijn hele mooie en krachtige ingrediënten waardoor niet alleen het pigment geremd wordt, maar de huid ook wordt verbeterd en gehydrateerd.  

Verhelderende en blekende producten van Dermaceutic

Dermaceutic heeft verschillende producten om pigmentvlekken doelgericht aan te pakken. De Dermaceutic Radiance is een verhelderende crème die het pigmentverschil en oneffen teint op het hele gezicht aanpakt. Het product exfolieert de huid zachtjes, waardoor de huid zacht voelt en gaat stralen. De Dermaceutic Yellow Cream is een huidverblekende crème die bedoeld is om plaatselijk op de pigmentvlekken aan te brengen. Het vervaagt de vlekjes en plekjes op de huid. De huid wordt weer egaal!

Pigmentvlekken voorkomen met een goede SPF-factor

Een goede zonbescherming is bij pigmentvlekken natuurlijk enorm belangrijk. In bijna alle gevallen heeft blootstelling aan de zon bijgedragen aan het ontstaan van de pigmentvlekken. Wees je er ook van bewust dat de het pigment, na het verminderen door behandelingen en producten, weer terug kan komen door onder andere blootstelling aan de zon. Dat wil je voorkomen! Wij zijn fan van de Dermaceutic Sun Ceutic 50+ ende Melan 130+ Pigment control. Smeer je zonnecrème standaard in de ochtend en op zonnige dagen meerdere keren per dag en bescherm je huid!

De Dermaceutic Sun Ceutic 50+ beschermt jouw huid tegen de zon

Ben jij benieuwd naar welke producten geschikt zijn om jouw pigmentprobleem aan te pakken? Vraag het één van onze huidtherapeuten in een gratis consult met huidscan.

No items found.
No items found.
No items found.