Onze tips voor jouw stralende lente- huid

De lente is begonnen! Het is nog wat koud buiten maar de eerste mooie dagen staan bijna voor de deur. Dat is weer even wennen voor je huid. Het is daarom tijd om je dagelijks Skinroutine aan te passen aan het seizoen. In deze blog geven we je tips om je huid lente-klaar te maken en... wacht niet te lang met het inplannen van een peeling!

Maak je skin routine compleet

Een goede huidverzorgingsroutine is de basis voor een gezonde huid. Het gebruik van huidverzorging in de juiste volgorde draagt in het algemeen bij aan een mooiere huid en kan samen met huidtherapie en laserbehandelingen dé oplossing zijn voor vele huidproblemen.

De huid verandert met het seizoen van behoefte

Je huid heeft in de lente een andere behoefte dan in de winter. Waar we in de winter flink foameren, exfoliëren en onze huid voeden met een stevige volle crème, vraagt de huid in de lente om wat meer lucht. Reken in het algemeen op het gebruik van luchtigere producten en milde glycolzuren. Benieuwd hoe jij je Skinroutine in de lente kan aanpassen lees dan even mee! 

Hou lucht in je Skinroutine voor de Lente.

Stap 1 Reinigen en exfoliëren

Verwijder dode huidcellen met een milde exfoliant

Is jouw huid nog wat droog, grauw of dof? Dan is de winter nog van jouw huid af te lezen! Om met een schone lei te beginnen is het goed om je huid te exfoliëren. Let op! Mild exfoliëren. Het foameren van de huid is een proces waarbij dode huidcellen afschilferen en er een nieuwe huid zichtbaar komt. Hierdoor wordt jouw huid gladder, verbetert de vochtbalans, ontstoppen poriën en verminderen fijne lijntjes. Dit is een proces die onderdeel is van je dagelijkse Skinroutine. Je kunt de huid thuis ook nog extra exfoliëren door middel van producten voor de nacht. Voorbeelden van goede producten die je bij ons in de kliniek kunt kopen en binnenkort ook online te koop komen zijn de Advanced cleanser (om make up te verwijderen) met de Foamer 15 op basis van 15% glycolzuur en de stimulerende nachtcrème Renewpeel Crème 10. Een gladde en stralende huid komt tevoorschijn!

Reinigen en mild exfoliëren met de reinigers van Laserkliniek Zwolle

Stap 2 Serum

Voeg vitamine C toe aan jouw dagelijks Skinroutine

Vitamine C is één van de krachtigste anti-oxidanten die er is. Maar waar dienen anti-oxidanten nou voor? Allerlei factoren zoals stress, roken, voeding en zonnen hebben invloed op onze huid. Tijdens de lente speelt UV-straling door de zon een grote rol. Hierdoor is de huid gevoeliger voor vrije radicalen: kleine, agressieve deeltjes die schade aan de weefsel en cellen kunnen brengen. Vrije radicalen hebben een grote invloed op de huid, ze maken de huid slapper en er ontstaan pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels. Anti-oxidanten, zoals vitamine C, helpen om de huid van binnenuit te beschermen tegen deze vrije radicalen. Kortom, vitamine C verbeterd de huid en gaat huidschade in de toekomst tegen! Wij zijn fan van de C25 Cream. Deze mag zeker niet ontbreken gedurende de lente en zomer binnen jouw dagelijkse Skinroutine.

Vitamine C 25 Cream gecombineerd met een Sun Ceutic 50 bij Laserkliniek Zwolle

Stap 3 Hydrateren

Pas je hydratatie aan op het lenteseizoen

In de koude wintermaanden worden de meeste huiden droog met schilfers. Om de huid tijdens de winter meer voeding te geven smeren we daarom graag met volle en vettere crèmes. Tijdens de lente zal de zon meer gaan schijnen en wordt het warmer buiten. Daarmee verandert ook de behoefte van de huid. Het is daarom tijd om over te stappen op een luchtigere crème. Ben je benieuwd naar welke huidverzorging bij jouw past? Laat je adviseren door één van onze huidtherapeuten. Een serum met een hoog percentage hyaluronzuur zoals de I'm Emmagen is een heerlijke hydratant en de crèmes van het Franse merk Renophase heeft een breedt assortiment aan luchtige crèmes met een rijk hydraterend vermogen.

Luchtige hydraterende crèmes voor de lente bij Laserkliniek Zwolle

Stap 4 Beschermen

Investeer in een goede zonbescherming

Een goede zonbescherming is een must-have tijdens de lente. De voorjaarszon kan namelijk verraderlijk zijn en is vaak krachtiger dan we verwachten! Een zonnefactor van SPF30 en hoger geven de huid voldoende bescherming tijdens de lentezon. Smeer je huid in de ochtend in om je de hele dag te beschermen. Ben je nog op zoek naar een fijne zonbescherming? De Dermaceutic Sun Ceutic 50+ is fijn voor alle huiden. We hebben deze fijne zonnebrandcrème ook met een licht en medium tintje voor een egale huid. Een zonbescherming, hydratatie en camouflage in één!

De Dermaceutic Sun Ceutic 50+ is een fijne zonbescherming voor elke dag.

Stap 4 Camoufleren

Laat je huid ademen

Voor vrouwen met een acne- of rosacea gevoelige huid is het altijd een uitdaging om een goede foundation te vinden. Zij merken vaak dat foundation zorgt voor extra puistjes en onzuiverheden. Dit komt doordat de volle en vette textuur een laagje legt op de huid en de huid als het ware afsluit. Daarom is het natuurlijk altijd goed om zo min mogelijk foundation te gebruiken. We begrijpen als geen ander dat je, je huid er graag egaal uit wil laten zien! Daarom adviseren onze huidtherapeuten Lycogel. Lycogel is een camouflage met een natuurlijke look die de huid niet afsluit en zuurstof doorlaat. Hierdoor raken de poriën niet verstopt en kun je er dus geen acne van krijgen. Sterker nog het kalmeert huidproblemen. Lycogel is verkrijgbaar in camouflages (foundation dekking), tinten (luchtige dekking) en concealers (voor lokale onzuiverheden). Onze absolute favoriet bij acne en rosacea!

Camoufleren met Lycogel als laatste stap van je dagelijks Skinroutine

Laat je huid stralen door peelingen, chrono’s en LED

Naast je dagelijks Skinroutine kan een behandeling net dat beetje extra glow geven aan de huid. Wacht daarom niet te lang met de lente voorbereiding! Huidverzorging is een solide basis voor een mooie huid. Behandelingen met peelingen, actieve werkstoffen en LED uitgevoerd door onze huidtherapeuten dragen optimaal bij aan mooiere huid. De behandelingen met peelingen, chrono’s en LED is onze favoriet! We zijn fan van deze behandeling omdat de behandeling volledig aan te passen is aan de behoefte van jouw huid. Iedere huid is uniek en zullen we anders benaderen. Het is maatwerk. Peelingen worden bij huidverbetering ingezet om de huidstructuur te verbeteren, fijne lijntjes te verminderen, kleurverschillen te egaliseren en de huid te laten stralen. Chrono’s zijn actieve ingrediënten die door LED-licht worden geactiveerd. Na het aanbrengen van deze stoffen gaat het gezicht voor 12 minuten onder een LED-lamp. Dit zorgt ervoor dat de stoffen worden geactiveerd en goed geabsorbeerd. Omdat de huidtherapeut keuze heeft uit verschillende peelingen, serums en chrono’s kan zij de behandeling precies afstemmen op wat jouw huid nodig heeft. Iedereen kan zijn of haar huid laten stralen deze lente!

De peelingen, chrono's en LED maken jouw huid klaar voor de lente.

Wil jij jouw huid graag lente-klaar maken? Plan een gratis consult bij één van onze huidtherapeuten.

No items found.
No items found.
No items found.