Zorg voor een verzorgde en gehydrateerde huid, ook tijdens de koude dagen.

Je huid verandert mee met de veranderingen in seizoenen. Misschien heb je al wel last van een droge huid, gesprongen lippen of kloven op je handen of voeten. De winter heeft een duidelijke invloed op de welzijn van onze huid. In deze blog vertellen we je de perfecte huidroutine voor de winterse huid.

Je huid verandert tijdens de winter

De winter heeft een duidelijk invloed op de welzijn van onze huid. De belangrijkste oorzaak van huidproblemen in de wintermaanden is de luchtvochtigheid, die in de wintermaanden een stuk lager is. Hoe kouder het is, hoe minder vocht er aanwezig is in de lucht. Deze droge lucht onttrekt het vocht uit onze huid waardoor het vochtgehalte in de huid lager wordt. Een droge huid tot gevolg! Daarnaast is de talgproductie van de huid in de winter een stuk lager. Talg bestaat namelijk voor een deel uit vet wat er voor zorgt dat de huid vocht vast kan houden en soepel blijft. Wanneer de huid minder talg aanmaakt, kan het vocht uit de huid makkelijker verdampen. Dit zorgt ervoor dat de huid gevoelig is en droog aanvoelt. Er ontstaan schilfertjes, kloven en droogtelijntjes. Een typische ‘winterhuid’!

Gezonde vs. droge huid: de huidbarrière is niet intact en het vocht ontsnapt gemakkelijk uit de huid

Dé winterse huidroutine voor een stralende gezichtshuid

Je huidroutine begint altijd bij een goede reiniging. Kies bij een gevoelige of droge huid het liefst voor een milde en niet uitdrogende reiniging op melk- of oliebasis. De Renophase Newskin Lait Nettyant is een zachte reiniging en make-up remover op melkbasis, speciaal ontwikkelt voor de gevoeligere en drogere huiden. Het ingrediënt gluconolactone zorgt voor een milde exfoliatie waardoor dode huidcellen verwijderen en de huid zacht aanvoelt. Een tweede reiniging met de Renophase Newskin Lotion met kamille en calendula extracten kalmeert en verzacht de huid.

De kracht van een intensieve hydratatie zit hem in het combineren van hyaluronzuur serum met een voedende crème. Hyaluronzuur is een natuurlijk ingrediënt met een zeer klein molecuul dat tot diep in de huid komt en tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vast kan houden. Zo raakt je huid niet alleen op het oppervlak, maar ook in de diepere huidlagen gevoed. Een basisserum met hyaluronzuur is de Louis Widmer Extrait Liposomal die geschikt is voor alle huiden. De Emmagen is serum met 1% puur hyaluronzuur wat een krachtige hydratatie geeft.

Om je huid intensief te voeden is het van belang om zowel in de ochtend als de avond een crème te smeren. Onze favoriete dagcrème voor de gevoelige huid is de Renophase Newskin Crème hydra+, een fijne crème en zachte exfoliant om de huid dagelijks mild te stimuleren. Voor de zeer droge huiden hebben we de Louis Widmer Remederm Dry Skin gezichtscrème, ook in een variant met SPF20. Deze fijne en vettere crème verzorgt, voedt intensief en regenereert de huid.

De milde producten van renophase zijn zeer geschikt voor de gevoelige en droge huiden

Vergeet je lichaam niet te verzorgen!

In de koude maanden kun je weer last krijgen van gesprongen lippen, droge kloofjes op de handen of voeten en droge of schilferende benen. Om je lichaamshuid goed te verzorgen zijn wij fan van de Louis Widmer Remederm Dry Skin lijn. Een volle lippenbalsem, verzorgende handcrème of voetencrème en een fijne bodylotion of doucheolie helpen om jouw huid weer zacht aan te laten voelen. We voorzien je graag van een persoonlijk advies in onze shop.

Louis Widmer lichaamscrème met 5% ureum laat de huid glad en zacht aanvoelen

Tips om een droge huid te voorkomen

- Douche niet te lang en te warm

- Was je handen niet te vaak

- Draag handschoenen en een sjaal

- Bevochtig je lippen niet met speeksel

- Houdt de lucht in huis vochtig

- Bij verkoudheid: kwetsbare huid rondom neus extra insmeren

Een perfecte huidroutine is natuurlijk voor iedereen verschillend. Voor een advies op maat kun je terecht in een gratis en vrijblijvend consult met huidscan bij één van onze huidtherapeuten.
Onze huidtherapeuten voorzien je graag van persoonlijk advies in onze shop
No items found.
No items found.
No items found.