Er is een hoop en er zijn effectieve behandelingen om acnelittekens te verminderen.

Een huidtherapeut kan de sleutel zijn tot het herstellen van jouw zelfvertrouwen en het bereiken van een gladdere, egalere huid. Met de nodige expertise en innovatieve technologieën kun je acnelittekens gericht aanpakken om de textuur van jouw huid te verbeteren. Een drietal behandelingen geven je al een mooi effect.

Resultaat na 3 acnebehandelingen bij Laserkliniek Zwolle.

Wat zijn acnelittekens?

Acnelittekens herken je aan de oppervlakkige of diepere ‘gaatjes’ en ‘putjes’ in de huid. Ze komen voor op plaatsen waar vaak diepere ontstekingen zijn ontstaan.

Door diepe ontstekingen kan de normale wondgenezing verstoord raken waardoor er een onregelmatig huidreliëf ontstaat in de vorm van kuiltjes in de huid.

Daarnaast kan er post-inflammatoire hyperpigmentatie ontstaan, ofwel bruine of rode verkleuringen op de plaats waar puistjes hebben gezeten. Erg vervelend!

Huidtherapeut laat het resultaat zien na acnebehandelingen.

Effectieve behandelingen om acnelittekens te verbeteren

Acnelittekens kunnen een blijvende herinnering zijn aan het verleden, maar laat dit je niet ontmoedigen. Er is een hoop en er zijn effectieve behandelingen beschikbaar om deze littekens te verminderen en jouw huid weer te laten stralen.

De huidtherapeuten hebben verschillende behandelingen voor het verbeteren van acnelittekens.

Tijdens een eerste vrijblijvend consult wordt er gekeken naar je huid en de diepte van de littekens en op basis daarvan stelt de huidtherapeut een behandelplan op.

Dit kan bestaan uit verschillende behandelingen. Je kunt mooie effecten bereiken door het combineren van verschillende soorten behandelingen. Vaak vinden er minimaal 3 en maximaal 6 behandelingen plaats om tot een effectief resultaat te komen.

Fractional laser.

De fractional laserbehandeling is een van de meest revolutionaire technieken voor prachtige resultaten op het verminderen van acnelittekens.

Door geconcentreerde lichtpulsen in microscopisch kleine kolommen af te geven, stimuleert deze behandeling het natuurlijke genezingsproces van jouw huid.

Nieuwe collageen- en elastinevezels worden aangemaakt, waardoor de textuur geleidelijk gladder wordt. De huidreactie na een fractional laserbehandeling bestaat uit zwelling, roodheid en schilfering tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Je smeert nadien hydraterende crèmes om de huid prettig aan te laten voelen.

Vrijblijvend consult over de mogelijkheden om acnelittekens te behandelen.
Microneedling

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van kleine naaldjes die zachtjes over de huid roteren. Deze naaldjes maken microscopisch kleine gaatjes in de huid, waardoor het natuurlijke genezingsproces wordt gestimuleerd.

Door de doelgerichte beschadiging van de opperhuid en lederhuid wordt het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd.

Dit proces bevordert de aanmaak van collageen en elastine, essentiële bouwstenen voor een stevige en veerkrachtige huid.

Tijdens de behandeling ontstaan kleine puntbloedingen en komen er groeifactoren vrij waardoor de huid zich in een razend tempo gaat vernieuwen. Dit uit zicht in roodheid en schilfering.

De huid wordt gladder en egaler. De behandeling met microneedling kent een minimale downtime.

Microneedling voor het verbeteren van acnelittekens.
TCA-peeling met retinol serum en microneedling

Een 'gouden trio' als het gaat om de verbetering van acnelittekens. Wat maakt deze drie behandelingen samen zo krachtig? Het antwoord ligt in hun synergetische werking: ze versterken elkaars effectiviteit en zorgen voor maximale resultaten.

De 'firm facial' is een combinatiebehandeling voor acnelittekens dat bestaat uit een TCA-peeling, retinol serum en microneedling.

Door eerst een TCA-peeling toe te passen worden dode huidcellen verwijderd, waardoor het retinol-serum beter kan doordringen in de diepere lagen van jouw huid. Hierdoor worden acnelittekens verminderd terwijl collageenaanmaak wordt gestimuleerd.

Vervolgens komt microneedling om de hoek kijken - dit zorgt ervoor dat het retinol serum diep doordringt tot waar het nodig is voor optimale absorptie door jouw huidcellen.

Samengevoegd vormt deze unieke combinatie van behandelingen een krachtige cocktail voor de verbetering van acnelittekens.

Firm facial om acnelittekens te verbeteren.

3 Tips om acnelittekens te voorkomen

Acnelittekens zijn natuurlijk erg vervelend en het liefst voorkom je dat ze ontstaan. Tot slot nog 3 tips:

1. Let erop dat je zo min mogelijk aan de huid zit en puistjes uitdrukt.

Je drukt gauw te hard waardoor de huid open gaat en wondjes ontstaan, met littekens tot gevolg. Als je graag wil dat de puistjes worden verwijderd, kun je dit het beste aan de huidtherapeut over laten.

2. Gebruik iedere dag een zonnebrandcrème met tenminste SPF 30.

Dit voorkomt de bruine verkleuringen (post-inflammatoire hyperpigmentatie) die kunnen ontstaan door de zon wanneer de huid kwetsbaar is door acne.

3. Onderga een dieptereiniging en een peeling en gebruik thuis een talg regulerende wasgel.

Een dieptereiniging en peeling reinigen de huid grondig en zorgen voor een vermindering van talg. Het helpt daarbij om je huid dagelijks thuis te reinigen en verzorgen met speciale huidverzorgingsproducten die werken tegen acne. Zo voorkom je littekens! 

Acnelittekens behandelen door huidtherapeut.

Ben jij benieuwd welke behandeling geschikt is voor jouw huid met acnelittekens? Plan een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.
No items found.
No items found.
No items found.