Een goede skinroutine is de basis voor een gezonde en stralende huid

Een goede skinroutine is de basis voor een gezonde huid. Het gebruik van huidverzorging draagt bij aan een mooie huid en kan in combinatie met huid- en lasertherapie de oplossing bieden voor veel huidproblemen. Er zijn verschillende soorten producten die elk in de juiste volgorde moeten worden aangebracht. Zie jij soms door de bomen het bos niet meer? In deze blog leggen we de verschillende stappen uit.

Je skinroutine bestaat uit de producten die je dagelijks gebruikt om je huid mooi en gezond te houden. Het is het meest effectief wanneer je de skinroutine zowel in de ochtend als de avond doet. Hieronder leggen we je de vier stappen van een goede skinroutine uit. Geen zorgen! Je hoeft niet al deze stappen te gebruiken. Elke huid heeft andere stappen nodig. Het reinigen, hydrateren en beschermen is de basis van een skinroutine. Je kunt zuiveren, stimuleren, behandelen en voorkomen toevoegen als extra stap – deze zorgen voor huidverbetering en helpen bij huidaandoeningen. Tot slot kun je ervoor kiezen om de huid te camoufleren voor een egale teint.

Ons favoriete reinigingsduo voor een intensieve reiniging

1) Reinigen en zuiveren

Het reinigen is de eerste stap van je routine. Een reiniging helpt om vuil, talg en make-up van de huid te verwijderen voor een schone en frisse huid. Welke reiniging je kiest is afhankelijk van je huidtype en huidprobleem. Het reinigen van de huid met een milde basisreiniger zoals de Advanced Cleanser of Oxybiome is de eerste stap naar een gezondere huid. We adviseren om naast een basisreiniger de huid te foameren voor een intensievere reiniging. De glycolzuren in de Foamer 5 en Foamer 15 exfolieren de huid en verwijderen de dode huidcellen en onzuiverheden. Het zuiveren is een extra stap om de huid met onder andere acne en onzuiverheden extra te reinigen. Een crème met salicylzuur of glycolzuur zuivert diep in de huid, verwijdert daar dode huidcellen en gaat talgaanmaak tegen. Dit helpt ook om restacne en pigmentvlekken tegen te gaan.

2) Hydrateren

Het hydrateren is een onmisbare stap in de skinroutine voor élke huid. We hebben een groot aanbod aan crèmes die geformuleerd zijn om de huid te voeden, kalmeren en herstellen voor een optimaal comfort en gevoel. De huid wordt voortdurend blootgesteld aan interne en externe factoren die de huid uit balans brengen. Hierdoor ontstaat de droge en geïrriteerd huid die nood hebben aan goede voeding om te kunnen herstellen. Het is een misverstand dat normale en vettere huiden geen hydratatie nodig hebben. Daarnaast kunnen andere cosmeceuticals de huid wat uitdrogen waardoor een goede hydratatie extra belangrijk is. Een goede hydratatie laat de huid weer vol uitzien en laat droogtelijntjes verdwijnen. Gebruik bijvoorbeeld de Hyal Ceutic voor de vettere huid of de Regen Ceutic voor de drogere huid. Hello glow!

Vitamine C beschermt de huid tegen pigmentvlekken.

3) Stimuleren, behandelen en voorkomen

Deze stappen zijn producten die doelgericht werken om voor huidverbetering te zorgen en huidaandoeningen tegen te staan. Stimuleren doe je door middel van nachtcrèmes met actieve zuren zoals glycolzuren. Deze producten zetten de huid in de nacht aan het werk; ze zorgen ervoor dat de huidcellen sneller vernieuwen waardoor een nieuwe huidlaag zichtbaar wordt en huidonvolkomenheden worden aangepakt. Onder de Actibiome en Light Ceutic helpen acne te verminderen, pigmentvlekken aan te pakken en fijne lijntjes te verzachten. Het behandelen is het doelgericht aanpakken van specifieke huidproblemen zoals acne, rosacea, pigmentvlekken en restacne. Een thuisbehandeling met onder andere glycolzuren, kojinezuur en niacinamide helpen om pigmentverschillen op te lichten en de huidsteint weer egaal te krijgen. Bij het voorkomen gaat het om het behouden van een mooie en gezonde huid en het voorkomen van huidveroudering. C25 Cream en Tri Vita C30 bevatten het anti-oxidant vitamine C die de huid van binnenuit beschermt tegen pigmentvlekken en fijne lijntjes. Retinol zorgt voor een fijnere huidstructuur en helpt de huid elastisch te houden. Voor een stralende huid nu en in de toekomst!

4) Beschermen en camoufleren

Het is essentieel om de huid gedurende de dag effectief te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. De huid goed beschermen helpt om tekenen van huidveroudering te voorkomen en een gezonde huid te behouden. Zonnestraling is namelijk de grootste oorzaak van zichtbare tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekken en rimpels. Tijdens de zonnige dagen is het extra belangrijk om te zorgen dat je huid niet verbrand. Binnen het grote aanbod aan zonbescherming vallen onder andere minerale en organische filters en breedspectrumbescherming tegen UVA- en UVB-stralen. Als laatste stap kun je je huid eventueel camoufleren met een mooie en egale foundation van Lycogel. Deze zuurstofdoorlaatbare tinten zorgen ervoor dat je huid niet afgesloten wordt waardoor het ook fijn is voor de huiden met acne en rosacea. Wil je graag beschermen en camoufleren in één? De Sun Ceutic Tinted en Derma Defense bieden een zonbescherming, dagcrème en mooie tint in één product.

Ben je benieuwd wat de perfecte skinroutine voor jouw huid is? Plan een gratis consult met huidscan bij een van onze huidtherapeuten.
No items found.
No items found.
No items found.