En zo vieren wij dat bij Laserkliniek Zwolle

Tijdens de Week van de Huidtherapie geven wij ruchtbaarheid aan de vrijblijvendheid van onze consulten en deskundigheid van onze huidtherapeuten

Bijna 2 miljoen met een huidaandoening

Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. Een huidaandoening is een ziekte aan de huid dat zich op diverse manieren kan uiten; bultjes, blaasjes, rode vlekken, bruine vlekken, mee-eters, puisten, schilfers, plaques, ga zo maar door. Voor sommige aandoeningen is bekend wanneer ze zijn ontstaan. Bijvoorbeeld gedurende de levensfase, denk aan hormonale acne dat in je puberteit begint en als je pech hebt op volwassen leeftijd er nog steeds zit. Daarnaast kan je levensstijl ook nog van invloed zijn op je huidaandoening, denk aan; voeding, roken, zonlicht. Soms kun je een huidaandoening voor zijn... zouden we daar niet sowieso wat meer aandacht aan moeten besteden?

Zouden we niet meer aandacht moeten besteden aan het voorkomen van huidaandoeningen?
Zouden we niet meer aandacht moeten besteden aan het voorkomen van huidaandoeningen?

Neem het voorbeeld acne | maar liefst 58 zorgpaden?

Er zijn 4 beroepsgroepen waar mensen met acne terecht kunnen; de huisarts, dermatoloog, huidtherapeut en schoonheidsspecialist. Onderzoek laat zien dat acnepatiënten (inclusie 371) meer dan 58 zorgpaden bewandelen. Patiënten behandelen zichzelf met zelfzorgmiddelen (73%) en komen niet direct bij de juiste zorgverlener. Een ernstig gradatie acne wordt bijvoorbeeld ook behandeld door de schoonheidsspecialist. Daarnaast verschijnen mildere vormen van acne in de 2e lijn wat niet altijd nodig is. Zo zie je maar, de weg naar de juiste zorgverlener is best ingewikkeld. Daar is dan de huidtherapeut die al een aantal jaren vrij bereikbaar is. Zo blijkt uit hetzelfde onderzoek; het resultaat van de dermatoloog is het grootst en de cliënttevredenheid bij de huidtherapeut het hoogst. Daarom vullen deze twee specialismen elkaar zo mooi aan. Waar het werk van de dermatoloog ophoudt start dat van de huidtherapeut en andersom. Hoe voorkom je dat mensen lang dwalen in hun zoektocht naar de beste behandeling voor hun huidaandoening, in dit geval acne? Hier zal nog meer onderzoek naar moeten worden gedaan. Laserkliniek Zwolle draagt haar steentje bij door de consultaties voor vragen over een huidaandoening 'laagdrempelig' te houden.

Acne behandeling door een huidtherapeut

Laagdrempelige zorg

De laagdrempelige instap bij een huidtherapeut is van waarde gebleken. De dienstverlening bestaat onder andere uit het ‘directe en persoonlijke contact met je zorgverlener’, ‘een behandelplan op maat’, ‘de faciliteiten en sfeer waarin behandelingen plaatsvinden’ en ‘ervaren behandeleffect’. Weet je wat ook zo mooi is; het brede netwerk in en rondom Zwolle. Na 15 jaar ervaring weten we precies wat iemand met een huidaandoening nodig heeft, al heeft dat soms ook te betekenen dat er maar een geringe oplossing is of soms geen oplossing. Een eerlijk advies dat willen we allemaal! Tijdens de Week van de Huidtherapie die landelijk wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten kun je terecht voor een gratis en vrijblijvend consult, aanvullend daarop een huidscan en er is een fijne herfstaanbieding. Voor iedereen ook een leuke goodiebag! 

Laagdrempelige zorg vinden Michelle Janssen en Anouk Bliekendaal, huidtherapeuten van waarde

Een scala aan behandelingen

De huidtherapeut biedt een veelzijdigheid aan kennis en adviezen. Er zijn behandelingen voor acne, acnelittekens, couperose, rosacea, overbeharing medisch en cosmetisch, pigmentvlekken, huidveroudering, huid plekjes, beenvaatjes en schimmelnagels. De volgorde van het contact met de huidtherapeut bestaat uit:

1) Een gratis en vrijblijvend consult.

2) Een aanvullende huidscan waar nodig.

3) Productadvies ter voorbereiding op de behandeling.

4) Een behandelplan.

5) Nazorg.

6) Het meten en evalueren van resultaten.

De resultaten

De huidtherapeut maakt zichtbaar verschillen. Het leuke is dat jullie het verschil maken door het kwetsbaar opstellen en delen van resultaten. Zo staan er ieder jaar 10 huidhelden op die hun verhaal doen in mijn huidverhaal. In november mogen we voor de nieuwe brochure weer nieuwe huidverhalen maken. Het delen van resultaten bestaat ook uit het verzamelen van voor- en na resultaten.

Voor Cosmopeel forte bij Laserkliniek Zwolle
Na Cosmopeel forte bij Laserkliniek Zwolle
No items found.
No items found.
No items found.

Een fijne herfstaanbieding

Laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle door ervaren en deskundige huidtherapeuten
Vragen? Raadpleeg de huidtherapeut tijdens de Week van de huidtherapie en plan je gratis consult. Het team van huidtherapeuten staat voor je klaar.
Het team van Laserkliniek Zwolle in feestelijke stemming voor de Week van de Huidtherapie
Het team van Laserkliniek Zwolle in feestelijke stemming voor de Week van de Huidtherapie