Je bent niet alleen! Laat je adviseren door een huidtherapeut.

Waarschijnlijk had je verwacht je acne achter te laten in je tienerjaren, maar jaren later heb je nog steeds last van puistjes en onzuiverheden. Wat kan de oorzaak zijn en wat kun je er aan doen? In deze blog vertellen we je er alles over.

De confrontatie met acne

Veel vrouwen en mannen worden geconfronteerd met acne op volwassen leeftijd. Het kan variëren van sporadische uitbraken tot het dagelijks ontstaan van nieuwe puistjes. Dit kan van grote invloed zijn op je zelfvertrouwen.

Huidtherapeut Anouk ondersteunt jonge vrouwen en mannen bij hun zoektocht naar behandelingen voor acne.

Acne op volwassen leeftijd.

We noemen acne op volwassen leeftijd ook wel acne tarda. We spreken van een volwassen acne bij mannen of vrouwen met de leeftijd van 25 jaar of ouder. Er is dan sprake van ontstekingen en pijnlijke puistjes op de wangen, kin, kaaklijn en hals. De huid is over het algemeen niet vet, maar normaal tot droog of gevoelig. Bij deze vorm van acne ontstaan er ook rode of bruine vlekjes nadat de puistjes zijn weggetrokken.

Acne op volwassen leeftijd brengt onzekerheden met zich mee.

Wat is de oorzaak van acne op volwassen leeftijd?

Laten we eerst dieper ingaan op de oorzaak van acne op volwassen leeftijd, want net als acne in de tienerjaren, spelen hormonen een grote rol. Veel vrouwen merken een verband tussen het uitbreken van de acne en hun hormonale cyclus, zoals een verergering van puistjes en mee-eters tijdens of rondom de menstruatie.

Daarnaast kan acne verergeren door het wisselen van of stoppen met hormonale anticonceptie zoals een pil of spiraal. De anticonceptiepil bevat hormonen die acne onderdrukken, waardoor je meer last van puistjes en een vette huid kunt hebben wanneer je stopt met de pil. Naast hormonale schommelingen kunnen factoren zoals stress, leefstijl, voeding en genetica acne veroorzaken.

Oorzaken van acne op volwassen leeftijd.

Doordat de hormoonhuishouding mogelijk een rol kan spelen bij het veroorzaken van acne op volwassen leeftijd, kan het een uitdaging zijn om de acne onder controle te krijgen. Allereerst kan het helpen om de oorzaak van je acne te weten te komen.

Is je acne ontstaan na hormonale veranderingen of merk je vermeerdering rondom stressvolle perioden? Weten wat de triggers zijn kan helpen om te weten hoe je jouw acne kunt aanpakken. Soms is er ook geen duidelijke aanwijsbare oorzaak. Acne op latere leeftijd is en blijft een zoektocht. Een huidtherapeut kan je hierbij helpen tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

De oorzaken van acne op een rij.

Welke producten bestrijden acne op latere leeftijd?

Een huidverzorgingsroutine die bij jouw huid past is erg belangrijk om acne tegen te gaan. De huid met volwassen acne is vaak normaal tot droog en kan gevoelig reageren op huidverzorgingsproducten.

Let er op dat de ingrediënten in acne producten samengesteld voor de vettere huid geschikt zijn voor acne bij tieners. Iemand met een volwassen acne kan beter kiezen voor een milde exfoliërende reiniging, een serum, een dagcrème en een nachtcrème met actieve ingrediënten.

Bij Laserkliniek Zwolle adviseren we bij een volwassen acne huidverzorging van het merk Renophase omdat deze speciaal is ontwikkelt voor de gevoeligere huid en ingrediënten bevat die mild maar zeer effectief acne bestrijden. Een basisroutine is het dagelijks reinigen met de Renewpeel Emulsion Nettoyante, de huid overdag hydrateren en beschermen met de Newskin Crème hydra+ en in avond exfoliëren met de milde nachtcrème met glycolzuur Renewpeel Crème 10. Een 'three must have' bij acne op latere leeftijd.

Huidverzorging van Renophase

Behandelingen met peelingen en LED-therapie

In onze kliniek zijn de huidtherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van acne op volwassen leeftijd. Eén van onze effectieve behandelingen tegen acne op volwassen leeftijd is de behandeling met peelingen en LED-therapie. We zijn fan van deze behandeling omdat de behandeling volledig aan te passen is aan de behoefte van jouw huid. Elke acnehuid is immers anders! Twee verschillende peelingen helpen om dode huidcellen te verwijderen en het talg op te lossen.

Azalaïne peelingen om acne te bestrijden bij Laserkliniek Zwolle

Vervolgens werkt de LED-lamp ontstekingsremmend en helpt het om het herstel na de peelingen te bevorderen. Een huidtherapeut heeft de keus uit verschillende peelingen, serums en chrono’s. Zo kan zij de behandeling precies afstemmen op wat jouw huid nodig heeft. Ingrediënten zoals gluconolactone, genesteïne, glycolzuur, azalaïnezuur en salicylzuur helpen je huid weer doen stralen!

LED om de ontstekingen en rode littekens na acne te behandelen.

Acne is al vervelend genoeg, maar wat als er littekens overblijven?

Acnelittekens kunnen een bron van frustratie en onzekerheid zijn voor veel mensen. Ze kunnen langdurig zichtbaar blijven en kunnen het zelfvertrouwen beïnvloeden. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om acnelittekens te verminderen en de huid weer een gezonde uitstraling te geven.

Acnelittekens verbeteren met peelingen en microneedling.
Wil jij je graag weer zelfverzekerd voelen? Plan een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.
No items found.
No items found.
No items found.