Overbeharing kan een vervelend probleem zijn

Overbeharing kan een vervelend probleem zijn. Zowel lichamelijk als emotioneel. Daarom is het goed om te weten dat laserstralen uitkomst bieden. Voor vrouwen en zeker ook voor mannen.

Overmatige haargroei komt veel voor. Zowel mannen als vrouwen kiezen voor ontharen om daarmee van hun ongewenste haargroei af te komen. Gelukkig zijn er verschillende methoden om die ongewenste en hinderlijke haargroei te verminderen en verwijderen.

Zelf of laten ontharen?

Meestal is de eerste stap zelf ontharen. Je kunt scheren, harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken. Prima oplossingen, helaas werken ze maar kort. Daarnaast kan zelf ontharen zorgen voor huidirritatie of ingegroeide haren. Dit kan overigens ook spontaan ontstaan, zeker als het dikker, stugger haar betreft. Juist dan bieden laserbehandelingen de oplossing.

Vele vormen en gradaties

Hoewel mensen het als ongewenst en overmatig kunnen ervaren, valt de meeste beharing onder de ‘normale variatie’. Uiteraard bestaat er overbeharing die dusdanig opvallend en hinderlijk is dat het een medische aandoening genoemd wordt. Zo is er hirsutisme. Hiervan spreken we als bij vrouwen haargroei optreedt op plekken waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Ook is er hypertrichose. Dit komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat aan het eind van de puberteit.

Ooit een ingegroeide haar gehad? Dit ontstaat doordat het haar in een krulletje naar binnen groeit. Gebeurt dit vaak en is het pijnlijk en hinderlijk, dan spreken we van pseudofolliculitis barbae. Ook PolyCysteus Ovarium Syndroom (PCOS) is een serieuze aandoening. Hierbij is er sprake van een hormonale disbalans, met overmatige haargroei en acne tot gevolg. Daarnaast bestaat er ook ‘gewoon de pech’ van flink behaard zijn. Ook kunnen medicijnen of spierversterkende sportschool pillen een rol spelen.

“Hoe dan ook, glad is de norm, ontharing is van alle tijden en culturen.”

Oplossing op maat

Overbeharing komt relatief vaak voor. Desondanks is glad nog altijd de norm; ontharing is van alle tijden en culturen. Mensen vinden een gladde huid niet alleen aangenaam, maar vaak ook mooier en hygiënischer. Het ongewenste haar kan worden verwijderd met een laser. Er zijn verschillende soorten lasers, geschikt voor ieder haar- en huidtype. Behalve voor de witte, pigmentloze haren. Daarvoor is er elektrisch ontharen. Altijd een oplossing dus!

Vergoeding en verwijzing

Laserontharing en elektrische epilatie in het gelaat bij vrouwen worden in veel gevallen vergoed. De vergoeding wisselt per zorgverzekeraar en zorgverzekering. Soms is een verwijzing van de huisarts nodig.

Plan een gratis consult

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? laat je informeren tijdens een gratis en vrijblijvend consult bij Laserkliniek Zwolle.

No items found.
No items found.
No items found.