Kleurt een nagel wit of geel? Zie dat dan als een alarmbelletje

Ben je gezond dan is je afweer meestal prima bestand tegen schimmels. Is je afweer eens wat minder sterk, dan kun je maar zo een kalknagel oplopen. Vooral omdat je dan meer vatbaar bent voor de sporen van schimmels die overal in onze omgeving aanwezig zijn.

Kleurt een nagel wit of geel? Zie dat dan als een alarmbelletje. Grote kans dat er dan een schimmel actief is. Zonder behandeling gaat de schimmel verder op avontuur en worden wellicht ook andere teennagels aangetast. Helaas genezen schimmelnagels nooit vanzelf, dus actie is nodig. Het goede nieuws: ook hier biedt de laserstraal uitkomst.

Op tijd handelen en behandelen

De gevolgen van een schimmelnagel zijn heel divers: last bij het lopen, pijn en daarnaast bij velen een schaamtegevoel. Erg belangrijk dus om op tijd te handelen en behandelen. Overigens, deze vervelende kwaal komt bij een flink deel van de bevolking voor. De kans neemt toe naarmate men ouder wordt.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om schimmelnagels te behandelen. Je kunt naar je huisarts gaan voor de bekende terbinafine kuur. Deze kan wel een flinke weerslag hebben op lever en nieren. Een alternatief is de Pinpointe laser. Deze werkt met laserlicht dat door de nagel tot aan het nagelbed reikt. Hierdoor verhit de laser de schimmel kern en sterft de schimmel. Het lichaam ruimt de schimmel op, waardoor het aangetaste nagel deel uitgroeit.

“Kleurt een nagel wit of geel? Zie dat dan als een rinkelend alarmbelletje”

Schone nagels, goede adviezen

Vooraf aan de laserbehandeling worden alle nagels met een machine dun gevijld, dit doet de pedicure. Jolanda Timmerman werkt al jaren in de Laserkliniek en geeft naast schone nagels ook nog goede adviezen mee voor thuis. Tussendoor behandelt zij de nagels elke zes weken om zo een gezonde nagelgroei te bevorderen. Er wordt gewerkt met een strikt protocol. Het is belangrijk de adviezen naast de behandeling op te volgen, zodat er mooie resultaten ontstaan.

Aanpak en vergoeding

Schimmelnagels kunnen worden gelaserd door de huidtherapeut. Een nagel kweek laat zien of de schimmels geschikt zijn voor lasertherapie. De pedicure ondersteunt in het gehele proces. Deze behandelingen komen doorgaans niet voor vergoeding in aanmerking.

No items found.
No items found.
No items found.