Lees hier de tien tips van onze medisch pedicure voor het bestrijden van schimmels in de nagels

Last van schimmelnagels? Lees hier de tien tips van onze medisch pedicure voor het bestrijden van schimmels in de nagels. Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis consult bij Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie

Tip 1)

Droog je voeten en met name tussen de tenen goed af. Schimmels overleven graag in vochtige gebieden.

Tip 2)

Draag katoenen sokken! Nylon, kunststof sokken zorgen voor het broei effect. Het broeierige klimaat zorgt voor schimmelgroei.

Tip 3)

Vermijdt transpiratie in schoenen. Draag in de warmere perioden van het jaar zoveel mogelijk luchtig schoeisel.

Tip 4)

Neem wekelijks een zeezoutbad. Zeezout bestrijdt schimmels effectief. Een schep zeezout in een lauwwarm badje à 20 minuten.

Tip 5)

Draag altijd slippers in openbare ruimten zoals douches, zwembaden, sauna’s etc.

Tip 6)

Smeer na het zwemmen de nagels direct in met een anti-mycotische zalf.

Tip 7)

Spray wekelijks alle schoenen in met een hoge beschermingsklasse anti-mycotica. Deze kun je verkrijgen bij de huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle.

Tip 8)

Laat elke 6 weken je nagels dun vijlen bij een medisch pedicure en laat daarbij ook je eelt verwijderen. Schimmels overleven graag in eeltresten. Daarnaast bevordert het dun vijlen van de nagelplaat een gezonde nagelgroei vanuit de matrix.

Tip 9)

Gebruik geen nagellak! De nagellak maakt de nagel cosmetisch aantrekkelijker, maar je verspreidt de infectie gemakkelijk door het kwastje van de ongezonde nagel naar de gezonde nagel. Hierdoor breidt de infectie zich al gauw uit.

Tip 10)

Blijf niet aanmodderen! Dit is niet nodig. Vraag advies aan een medisch pedicure of aan een huidtherapeut. De unieke samenwerking maakt het mogelijk om gezonde nagelgroei te bevorderen. Vaak loopt men veel te lang rond met klachten waar wat aan te doen is.

Afspraak maken?

Maak een afspraak en ontvang in de maand december en ontvang een voetverzorgingssetje van Louis Widmer cadeau bij iedere laserbehandeling voor het bestrijden van schimmelnagels. Ook kunt u langskomen voor informatie en advies over kalknagels tijdens een gratis en vrijblijvend consult.No items found.
No items found.
No items found.