Laser ontharen is populair onder vrouwen en mannen

Dit komt doordat laseren de enige manier is om blijvend van de haargroei af te komen. Maar welke redenen zijn er nog meer om voor laser ontharen te kiezen? De huidtherapeuten zetten een aantal van deze voordelen voor je op een rij.

1.    Geen last meer van puistjes, bultjes en ingegroeide haren

Puistjes, bultjes en ingegroeide haren zijn voor veel cliënten bij Laserkliniek Zwolle de reden om te starten met laser ontharen. Dit zien we bijvoorbeeld vaak in het gezicht of in de bikinilijn. Doordat er bijna geen haren meer groeien, hebben ze geen kans om in de huid te groeien. Daarnaast hoef je nauwelijks te scheren, waardoor er geen scheerirritatie of bultjes meer ontstaan. De laser zorgt dus niet alleen voor minder haren, ook voor een rustige huid!

Geen last meer van bultjes en scheerirritaties door laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle
Geen last meer van bultjes en scheerirritaties door laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle

2.   Er groeit aanzienlijk minder haar terug

Na elke laserbehandeling wordt het haarzakje zwakker, totdat het niet meer in staat is om een haar te vormen. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. Na 6 à 8 behandelingen, met een tussentijd van 4 weken voor het gezicht en 6 weken voor het lichaam, groeien er nauwelijks haren meer. Daarna bouwen we de behandelingen voorzichtig af voor een langdurig en effectief resultaat. Afhankelijk van de specifieke situatie kun je dit met een behandeling per jaar of per halfjaar onder controle houden. Lees ook meer over waarom de één wel een onderhoudsbehandeling nodig heeft en de ander niet in onze blog over haargroei en hormonen. De huidtherapeut kan tijdens het gratis en vrijblijvend consult een schatting geven van het effect wat je gaat behalen met de laserbehandelingen en welk aantal behandelingen er nodig zullen zijn. Uitgangspunt hierbij is hoe zwarter en dikker het haartje hoe sneller en beter het effect. Gelukkig door de komst van velen lasertechnieken en het mixen van diverse technieken kun je tot de dunste haren effectief behandelen. Bij Laserkliniek Zwolle zijn alle soorten laserontharingstechnieken in huis.

Door laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle groeit er aanzienlijk minder haar
Door laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle groeit er aanzienlijk minder haar

3.   Nooit meer waxen

Het niet meer hoeven scheren is voor velen een heel groot voordeel! Zo hoef je in de zomer nauwelijks meer na te denken over of je, je niet nog even moet scheren. Je hebt altijd een mooie en gladde huid. Door laser ontharen wordt het grootste deel van de haren blijvend onthaard. Zo'n 15% dunne haartjes wat nog zichtbaar is na laser ontharen is realistisch. Dit onderhoud je met laser ontharen max 1 à 2 keer per jaar. Het herstellend vermogen van de huid zorgt er na verloop van tijd namelijk voor dat er nog enkele haren kunnen terug groeien. De haren die terug groeien zullen zacht aanvoelen en zijn licht van kleur. Als je dit wil, kun je deze haren gemakkelijk en snel wegscheren. Dit zal een stuk gemakkelijker gaan dan voorheen!

Minder haargroei na laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle door deskundige en ervaren huidtherapeuten
Minder haargroei na laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle door deskundige en ervaren huidtherapeuten

4.   Een egale, zachte huid zonder stoppeltjes

Geen vervelende, harde stoppeltjes na laser ontharen. Wanneer je de haren scheert of epileert, zijn er soms al na een dag harde stoppels zichtbaar. Door te laser ontharen zul je hier geen last meer van hebben! Ook tijdens het behandeltraject duurt het een poosje voordat de haren weer terug groeien. Dit is heerlijk! De huid zal al snel zacht aanvoelen. De crème Alhydran helpt de huid na laser ontharen te kalmeren. Bij Laserkliniek Zwolle gebruiken we Alhydran na de behandelingen met laserontharing. Een extra tip: dit is een wonder crème als het gaat om brandwondjes, droge huid, een huid die weinig kan verdragen en voor baby's met luiereczeem. De crème is te krijgen met en zonder een SPF.

Alhydran helpt de huid te kalmeren na laser ontharen. Bij Laserkliniek Zwolle gebruiken we dit standaard na laser ontharen.

5.   Veilig voor de lichte en donkere huid

Bij Laserkliniek Zwolle hebben we een groot aanbod aan soorten lasers in huis. Voor het ontharen gebruiken we de Alexandrite laser, Nd:YAG laser en de MIX-techniek. De MIX-techniek is een combinatie van de Alexandrite laser en de Nd:YAG laser. De soort laser die door de huidtherapeut wordt gekozen tijdens het laser ontharen is sterk afhankelijk van de kleur van de huid en de haren. Dit kan iedere behandeling weer anders zijn. Je huid kan namelijk variëren van kleur door de verandering van seizoen, maar ook je haardikte kan per behandeling verschillen. Sowieso worden de haren iedere behandeling minder in aantallen maar ook dunner. Door het verschillende aanbod aan lasers kunnen we zowel de lichte als de donkere huid veilig behandelen. Het laseren van het donkere huidtype is onze kliniek in gespecialiseerd.

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag meer informatie over laser ontharen? Maak dan een afspraak met één van onze huidtherapeuten in een gratis consult met huidadvies. Hou ook onze week van de huidtherapie in de gaten. Deze volgt de eerste week van oktober
In oktober de week van de Huidtherapie
No items found.
No items found.
No items found.