Snel en langdurig resultaat met een sterke TCA en fenol peeling

De Cosmo peel forte is een erg bijzondere en vernieuwende peeling met een verbluffend effect. Het is de meest diepe peeling die we binnen de laserkliniek toepassen en in staat de verouderde huid er een stuk jonger te doen lijken. En dat door middel van maar één behandeling! In deze blog lees je wat deze peeling nou zo bijzonder maakt.

Wat doet de Cosmo Peel Forte?

De Cosmo peel forte is niet zomaar een peeling. Het is een unieke, krachtige en diepwerkende peeling. De Cosmo Peel Forte is op basis van 20% glycolzuur, 20% TCA en 10% fenol. De glycolzuur en de TCA zorgen voor de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine, onze bouwstenen van de huid. De fenol zorgt voor kalmering en pijnstilling. Hierdoor is de behandeling goed vol te houden. Dit maakt de Cosmo Peel Forte dan ook uniek. Het resultaat is een stevige en gladde huid in één behandeling. De huid wordt vanuit de diepte geactiveerd om zich te gaan vernieuwen. Een jongere huid verschijnt!

Voor welke huid is de Cosmo Peel Forte geschikt?

Deze peeling is er speciaal voor de huid met veel tekenen van huidveroudering. Denk daarbij aan huidverslapping, fijne lijntjes en rimpels, maar ook zonneschade zoals pigmentvlekken en een veranderende huidteint zijn tekenen van huidveroudering. De peeling laat pigmentvlekken afschilferen, lift de huid en vermindert rimpels waardoor de huid er zichtbaar jonger uit gaat zien. Na de behandeling wordt de huid flink aan het werk gezet, de peeling werkt namelijk nog tot 6 maanden door in de huid!

Het Cosmo peel forte behandelpakket
Het Cosmo peel forte behandelpakket

Wat maakt de Cosmo Peel Forte zo bijzonder?

De Cosmo peel forte is een erg bijzondere peeling vanwege het verbluffende resultaat in slechts één behandeling. Het is de meest diepe peeling die we binnen de laserkliniek toepassen. De Cosmo Peel Forte is in staat om de verouderde huid er een stuk jonger uit te laten zien. De ingrediënten van de peeling zijn TCA, glycolzuur en fenol. De glycolzuur en TCA zorgen dat de bovenste huidlaag volledig afschilfert, waardoor een nieuwe huidlaag ontstaat. Dit ziet er best pittig uit, maar geeft ook een prachtig effect! Houdt rekening met een herstelperiode van 7 tot 10 dagen na de behandeling. Het bijzondere ingrediënt van de peeling is fenol, dit heeft een pijnstillend effect waardoor de peeling vooral wat prikkelend voelt.

Hoe bereid ik me voor op een Cosmo Peel Forte?

De Cosmo peel forte is niet zomaar een peeling. Het is daarom erg belangrijk om de huid voorafgaand aan de Cosmo Peel Forte goed voor te bereiden. Gedurende minimaal 4 weken voorafgaand aan de peeling worden er Cosmeceuticals van Dermaceutic gebruikt. Zoals het gebruik van een reiniger op basis van zink en niacinamide, een glycolzuur foamer, een retinol voor de nacht afgewisseld met een turn over die de huid alvast laten schilferen en vernieuwen. Dit zijn huidverbeterende producten met zuren die de huid alvast aan het werk zullen zetten en met name zorgen dat de huid tegen een stootje kan. 2 weken voorafgaand aan de peeling vindt er een voorbereidende TCA-peeling plaats. De producten met actieve ingrediënten en de TCA-peeling zorgen ervoor dat de huid doorlaatbaar wordt voor de peeling en dat de huid na de peeling sneller en veiliger herstelt. Zo wordt het optimale eindresultaat bereikt!

Is mijn huid geschikt voor de Cosmo Peel Forte?

De Cosmo peel forte zetten we graag in om de huid te verjongen. Maar niet iedere huid is helaas geschikt voor deze intensieve peeling. In de regel is deze peeling geschikt bij statische rimpels, pigmentvlekken en een grove huid. Ook een huid met veel zonneschade doet het goed op deze peeling. We kunnen een light approach toepassen of een full approach. Of de Cosmo peel forte wat voor jouw huid is, kan de huidtherapeut goed inschatten tijdens het gratis en vrijblijvend consult. Gelukkig hebben we een groot aanbod aan peelingen en lasers in huis waarmee we tekenen van huidveroudering aan kunnen pakken. Lees bijvoorbeeld deze blog over onze favoriete huidverjongende behandelingen voor tijdens de winter. Genoeg keuze!

Hoe is het herstel na een Cosmo Peel Forte?

Hieronder maakte een van onze cliënt iedere dag foto’s na de behandeling met de Cosmo peel forte. Hier is te zien dat de bovenste huidlaag afschilfert en zich weer gaat vernieuwen. Tijdens dit proces worden verschillende crèmes gesmeerd om de huid zo aangenaam mogelijk te laten voelen. Ze is erg blij met haar egale huid met minder rimpels en pigmentvlekken!

Dag 1 en dag 3 na de Cosmo peel forte
Dag 1 en dag 3 na de Cosmo peel forte
Dag 5 en de laatste dag na Cosmo peel forte
Dag 5 en de laatste dag na Cosmo peel forte

Mijn huidverhaal

Anita, 59 jaar: “Ik was bekend met de kliniek, ik kwam hier eerder al voor laser ontharen. Een vertrouwde omgeving dus. Daardoor was er voor mij geen drempel toen ik hier kwam voor de behandeling van recente littekens in mijn gezicht, ontstaan na een heftige gebeurtenis. Een jaar daarvoor werd ik ’s avonds van mijn fiets getrokken door een onbekende man – ik herinner me alleen nog zijn hoodie die z’n gezicht verborg. Mijn gezicht schuurde kapot op het straatoppervlak. Naast mentale ook grote fysieke, zichtbare wonden. En littekens, daar wilde ik natuurlijk vanaf."

“Elke keer dat ik in de spiegel keek, was voor mij een confrontatie met wat er gebeurd was. Ik wilde verder, niet meer dagelijks de littekens zien. Michelle, van de laserkliniek, stelde mij een specifieke behandeling voor, de Cosmo Peel Forte. Tijdens de intake werd me verteld wat ik precies kon verwachten qua behandeling, proces en herstel. De eerste week na de behandeling vond ik best heftig; flink vervellen, waardoor ik heb me echt even heb teruggetrokken uit het sociale leven. Maar ik had het er ervoor over. En ik had het volste vertrouwen in de expertise van de laserkliniek. Ik wist dat ik kon uitkijken naar een gavere, betere huid.”

“Ik verbaasde me ook over de langdurige nawerking van de behandeling. Zelfs maanden daarna bleef de huid verbeteren – mijn schoonheidsspecialist zag het ook, elke keer gaf ze dat aan. Vanuit de kliniek kreeg ik ook passende huidproducten geadviseerd; het gebruik daarvan draagt ook bij aan de aanhoudende verbetering, dat weet ik zeker. Ik ben enorm blij met hoe mijn huid is veranderd en verbeterd. Daarnaast is de behandeling voor mij ook een soort afsluiting van wat er gebeurd was. Het heeft bijgedragen aan mijn verwerkingsproces. Binnen- en buitenkant staan nu eenmaal niet los van elkaar. Als ik nu in de spiegel kijk, zie ik een frisse versie van mijn eigen ik. Ik zie mezelf weer.

Mijn huidverhaal ~ Anita

Wil jij graag meer informatie over de Cosmo peel forte behandeling? Plan een gratis en vrijblijvend consult in bij één van onze huidtherapeuten.

No items found.
No items found.
No items found.