Overbeharing

Gratis consultPlan een afspraakDirect contact

Wat is overbeharing?

Overbeharing is een vervelend probleem, zowel lichamelijk als emotioneel. Daarom is het goed om te weten dat laserontharing uitkomst biedt. Voor vrouwen en zeker ook voor mannen. Meestal is de eerste stap om zelf te ontharen. Je kunt bijvoorbeeld scheren, harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken. Dit zijn prima oplossingen, maar helaas werken ze maar kort. Daarnaast kan zelf ontharen zorgen voor huidirritatie of ingegroeide haren. Dit kan overigens ook spontaan ontstaan, zeker als het dikker, stugger haar betreft. Er zijn tal van aandoeningen die overbeharing met klachten veroorzaken, maar er bestaat ook 'gewoon de pech' van flink behaard zijn. Laserbehandelingen bij een huidtherapeut bieden de oplossing.

Vormen van overbeharing

Vormen van overbeharing

Folliculitis
Rode bultjes of puistjes

Folliculitis zijn rode bultjes of puistjes die ontstaan doordat bacteriën of gisten op de huid het haarzakje binnendringen en een infectie veroorzaken.

Lees meer
Overbeharing bij PCOS
Polycysteus Ovarium Syndroom

Polycysteus Ovarium syndroom is een serieuze aandoening. Hierbij is er sprake van een hormonale disbalans, met overmatige haargroei en acne tot gevolg.

Lees meer
Overbeharing bij de transgender vrouw
Laserontharing tijdens transitie

Een verandering van het beharingspatroon is één van de lichamelijke veranderingen waar een transgenderman of -vrouw mee te maken krijgt.

Lees meer
Sinus pilonidalis
Haarnestcyste tussen de billen

Een haarnestcyste is doorgaans gelegen in de bilspleet of daarboven. Het is een holte onder de huid die een verbinding heeft door de huid heen naar buiten.

Lees meer
Irritatie na scheren
Ontstekingsreactie van het haarzakje

Irritatie na scheren van het gezicht of het lichaam is een veelvoorkomend probleem. Het betreft niet een specifieke huidaandoening.

Lees meer
Hypertrichose
Sterkere haargroei dan normaal

Hypertrichose is een overbeharing binnen het normale beharingspatroon en komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Meestal ontstaat dit aan het eind van de puberteit.

Lees meer
Hirsutisme
Sterk mannelijk beharingspatroon bij vrouwen

Van hirsutisme spreken we als bij vrouwen haargroei optreedt op plekken waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Het komt veel voor bij vrouwen.

Lees meer
Hidradenitis suppurativa
Ontstoken haarzakjes met mee-eters

Acne inversa is een chronische vorm van acne met grote mee-eters en ontstoken haarzakjes, voornamelijk in oksels en liezen. Er is een verband met roken en overgewicht.

Lees meer
Folliculitis barbae
Ontstoken haarzakjes in de baard

Folliculitis barbae is een chronische huidaandoening die als gevolg van scheren ontstaat. Het komt veel voor bij de donkere huid en meestal bij mannen.

Lees meer

Hoe behandelen wij overbeharing?

Overbeharing komt relatief vaak voor. Desondanks is een gladde huid zonder haren nog altijd de norm. Ontharing is van alle tijden en culturen. Mensen vinden een gladde huid niet alleen aangenaam, maar ook hygiënischer. Om nog maar niet te spreken van de schaamte en pijn die overbeharing met zich mee kan brengen. Het ongewenste haar kan worden verwijderd met lasertherapie. Er zijn verschillende soorten lasers, geschikt voor ieder haar- en huidtype. Behalve voor de witte, pigmentloze haren. Daarvoor is er elektrisch ontharen. Er is altijd een oplossing dus!

Bekijk behandelingen
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Behandelingen voor overbeharing

Laserontharing in het gezicht

Laserontharen in het gezicht richt zich op het vernietigen van de voedingsbodem van de haarzakjes. De laserstraal werkt in op het pigment van ongewenste haartjes. Zonder voedingsbodem groeien er nauwelijks nieuwe haren meer.

Lees meer

Het pigment van het haarzakje, ook wel melanine van het haarzakje genoemd, wordt verhit en werkt als een warmtegeleider. De laserstraal dringt tot diep in de haarwortel door en legt daar de voedingsbodem stil. De haarwortel verbrandt waardoor er geen haar meer uit kan groeien. Haren groeien in een cyclus van gemiddeld 4 tot 12 weken. In deze tijd vallen de haren vanzelf uit en groeien ze weer terug. Binnen deze cyclus kunnen haren in verschillende groeifasen verkeren, namelijk de actieve groeifase, rustfase of uitstootfase. Alleen haar dat zich in de actieve groeifase bevindt, kan definitief worden verwijderd. Echter zijn niet alle haren tegelijk in deze groeifase. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. Bij medische aandoeningen zoals PCOS of andere hormonale afwijkingen zal er na een lasertraject ook een onderhoudsbehandeling plaatsvinden. Gedurende de behandeling zal een warmteontwikkeling waarneembaar zijn en soms een lichte pijnsensatie ofwel warmteprikjes. Kortdurende roodheid en lichte zwelling zijn normale reacties die worden veroorzaakt door de warmte die door de laserbehandeling ontstaat. Deze reacties worden beperkt door het gebruik van een luchtkoelsysteem die koude lucht blaast op de plek waar wordt behandeld. Het is belangrijk om de haren tijdens het behandeltraject met laserontharing niet meer te epileren of te harsen. Knippen of scheren is geen probleem. De eerste dagen na de behandeling wordt een nazorgcrème met een SPF geadviseerd.

Meer over laser ontharen

Laserontharing van het lichaam

Laserontharen van lichaamsdelen richt zich op het vernietigen van de haarzakjes, zodat er in het behandelde gebied nauwelijks meer haren kunnen groeien. Laserontharing is het meest geschikt voor gepigmenteerde haren.

Lees meer

Overmatige haargroei van het lichaam komt veel voor. Zowel mannen als vrouwen kiezen voor ontharen om daarmee van hun overmatige haargroei af te komen. Er zijn verschillende onthaarmethoden om ongewenste en hinderlijke haargroei te verminderen en te verwijderen. Lichaamsgebieden die worden onthaard zijn de oksels, de bikinilijn, de benen, de billen, de buik, de armen en tepelhof. Mannen laserontharen vaker hun borst, buik en rug. Er zijn ook verschillende aandoeningen waarbij de haren de boosdoener zijn. Denk hierbij aan PCOS, folliculitis barbae, hidradenitis suppurativa en sinus pilonidalis. Dit zijn allemaal overbeharingsgerelateerde aandoeningen die kunnen worden behandeld met laserontharing. Verschillende lasergolflengten hebben tot doel om overbeharing bij mensen van jong tot oud te verwijderen. De Alexandrite laser is geschikt voor de lichte huid met donkere haren en de Nd:YAG laser weer beter geschikt voor de donkere huid. Zelfs de donkere huid kan bij Laserkliniek Zwolle veilig worden behandeld. Voor een langdurig resultaat zullen er meerdere behandelingen nodig zijn met een interval van 4 tot 12 weken. Na de behandelingen groeien er weinig tot geen haren meer. Naar verloop van tijd is er een onderhoudsbeurt nodig. Het herstellend vermogen van de huid zorgt er namelijk voor dat na verloop van tijd er weer enkele haarzakjes kunnen groeien. Dit kun je in de regel met 1 à 2 behandelingen per jaar onder controle houden, tenzij er sprake is van hormonale aandoeningen dan kan dit 2 tot 4 keer per jaar zijn. De huidtherapeut kan dit beoordelen in een gratis consult.

Meer over laser ontharen

Laserontharing voor de donkere huid

Omdat de huid bij het donkere huidtype zeer veel pigment bevat, is voorzichtigheid en deskundigheid noodzakelijk bij de keuze met welke laser je de huid laat behandelen.

Lees meer

Bij de donkere huid zien we vaak ingegroeide haren, puistjes, littekens en donkere vlekjes. Deze vervelende verschijnselen komen voor doordat de donkere huid wat dikker van structuur is en de haren vaak stug en krullend kunnen zijn, waardoor deze snel onder de huid groeien en voor huidirritaties kunnen zorgen. Het donkere huidtype vraagt om een andere huidverzorging en behandeling dan het lichtere huidtype. Er zijn verschillende soorten lasers die gebruikt kunnen worden bij het verminderen van ongewenste haargroei. Voorbeelden zijn de Nd:YAG laser en de Alexandrite laser. De Nd:YAG laser is veilig voor de donkere huid. Lasers kunnen ook gecombineerd ingezet worden voor de zeer dunne haren. De werking van de Nd:YAG laser is niet gericht op het pigment in de huid, maar op de haarvaatjes die de haarwortel voeden. Het natuurlijke pigment van de huid laat je hierdoor met rust. Deze techniek maakt het mogelijk om daardoor de donkere huid veilig en effectief te ontharen.

Meer over laser ontharen

Laserontharing bij sinus pilonidalis

Om ervoor te zorgen dat haren op langere termijn niet teruggroeien na een operatie van een haarnestcyste is het laserontharen van de bilspleet belangrijk om te voorkomen dat deze terugkeert. Ook kan laserontharing dé oplossing zijn om een operatie van een haarnestcyste te voorkomen.

Lees meer

Om een bilspleet met een haarnestcyste 'haarvrij' te houden bestaan er diverse ontharingsmethoden. Om het gebied tussen de billen zo min mogelijk te beschadigen wordt aangeraden de haren te laseren. Laserontharing is erop gericht om een bilspleet voor de langere termijn haarvrij te maken zodat herhaling van klachten en eventuele operaties wordt voorkomen. Tijdens een laserbehandeling voor een sinus pilonidalis maakt de huidtherapeut eerst de wond schoon. Ze verwijdert haren en talg uit de openingen van de sinus. Ze spoelt het gebied schoon en maakt het gebied haarvrij door de haren te scheren. Er wordt gelaserd met twee soorten lasers. Eerst wordt er rondom de wondranden gelaserd met de Nd:YAG laser. Deze stimuleert de wondranden tot herstel en verstevigd de huid. Hierna wordt de bilspleet gelaserd met de Alexandrite laser die tot de dunste haren effectief kan laseren. Hierdoor worden de haren in de bilspleet en rondom de wond verwijderd. Er is niet altijd sprake van een open wond. Toch worden er altijd 2 lasergolflengten gebruikt om de fragiele huid met littekenweefsel te verstevigen. Tijdens de laserbehandeling zorgt het luchtkoelsysteem dat de opperhuid is beschermd en het zorgt voor een zo min mogelijk pijnsensatie. Na de behandeling zorgt een verkoelende gel en specifieke leef- en hygiëneregels voor thuis voor optimale resultaten.

Meer over laser ontharen

Laserontharing bij hidradenitis suppurativa

Hidradenitis suppurativa is Latijns voor ‘etterendezweetklierontsteking’. Ondanks de naam zijn het niet de zweetklieren die het eerst ontstoken raken, maar de haarzakjes zelf. Door middel van laserontharing kunnen deze haarzakjes vernietigd worden, waardoor ze niet meer ontstoken raken.

Lees meer

Laserontharing zorgt voor vermindering van de gevolgen van hidradenitis suppurativa in de oksels, liezen en billen door het verwijderen van het haarzakje met selectieve fotothermolyse. Tijdens laserontharing worden haarzakjes vernietigd door middel van laserpulsen. De combinatie van de Nd:YAG laser en Alexandrite laser zorgt nauwkeurig voor opname van licht in de pigmenten van de haarwortel zonder daarbij omringende huidstructuren te beschadigen. Het voordeel van de combinatie is het inkrimpen van de talgklieren en het verwijderen van het haarzakje en haar. De ontstoken haarzakjes worden bereikt en kunnen niet ingroeien door ze te verwijderen. Tijdens de groeifase van de haren werkt de laser het meest effectief. Om deze reden zijn er gemiddeld 5 à 10 behandelingen nodig om de 6 à 8 weken. De behandeling is goed te verdragen door het luchtkoelsysteem die de huid ten tijden van de behandeling verkoelt.

Meer over laser ontharen

Laserontharing voor de transgender vrouw

Tot de transitie behoort ook het ontharen van het gezicht en (laser)epilatie van het toekomstig operatiegebied. Daarnaast kunnen andere behaarde gebieden, zoals de rug en de borst, ook als hinderlijk worden ervaren en daarom worden gelaserd. Dit kan worden gedaan door middel van laserontharing en/of elektrische epilatie.

Lees meer

Tijdens het transitietraject is het bijna altijd nodig om te starten met ontharing van het gezicht. Er zijn grote verschillen in intensiteit van haren. Om in het gezicht tot een acceptabele reductie van haren te komen zijn er in ieder geval 10 behandelingen nodig die om de 4 weken worden uitgevoerd. De meeste huid- en haartypen zijn gemakkelijk te laseren. Alle huidtypen kunnen veilig worden behandeld doordat de Nd:YAG laser ook het donkere huidtype kan laseren. Hierbij is de absorptie gericht op de haarvaatjes die de haarwortel voeden, in tegenstelling tot de absorptie van het pigment van de haarwortel. Blonde, grijze of rossige haren in het gezicht worden onthaard door middel van elektrisch ontharen. Er zijn dan veel meer behandelingen nodig. Jongeren die vanaf de puberteit in het transitietraject zitten, krijgen puberteitsremmers en cross-sekse hormonen. Hierdoor ontwikkelen zij nauwelijks haargroei in het gezicht. Het kan als een drempel worden ervaren om de huidtherapeut te vragen naar het ontharen van de genitale zone. Schroom niet. De huidtherapeuten zijn zeer gespecialiseerd in het verwijderen van haargroei in de genitale zone. Er wordt gewerkt volgens het permanent ontharen protocol voor het maken van de neovagina. Het is goed om te weten dat er een actieve samenwerking is met het Vumc en het UMCG.

Meer over laser ontharen

Elektrisch ontharen in het gezicht

De blonde, grijze, witte en rossige haren in het gezicht kunnen worden behandeld door middel van elektrisch ontharen. Dit is een behandelmethode waarbij er gebruik wordt gemaakt van een klein naaldje en stroom.

Lees meer

Elektrisch ontharen is een goede onthaarmethode wanneer laserontharen geen optie is. Blonde, rode, witte of grijze haren bevatten geen pigment waardoor de laser geen doel heeft om te kunnen absorberen. Hierdoor is een dieptegeleiding naar de haarwortel onmogelijk. Voor het ontharen van blond, rood of grijs haar is elektrisch ontharen de beste oplossing. Elektrische ontharing is een 'andere' definitieve manier van ontharen dan laserontharen waarbij in dit geval gebruik wordt gemaakt van een minuscuul naadje en stroom. De stroom vernietigd hierbij de voedingsbodem waardoor de haar niet meer terug groeit. Er zijn veel meer behandelingen nodig dan bij laserontharing. Het is een tijdrovende behandeling. Elektrisch ontharen is vaker onderdeel van de laserbehandeling. We zien vaak een beharingspatroon waarbij er zowel lichte als donkere haren zijn. In dit geval wordt elektrisch ontharing ingezet voor de lichte haren en laserontharing voor de donkere haren, zodat ook de witte, blonde of grijze haren direct in de behandeling kunnen worden meegenomen. Losstaande sessies elektrisch ontharen sturen we meestal door naar collega huidtherapeuten in de regio die deze techniek losstaand toepassen.

Meer over elektrisch ontharen

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie en laserepilatie in het gezicht worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.


TarievenBekijk vergoedingen

Waar komt overbeharing het meeste voor?

Gezicht

Ongewenste haargroei in het gezicht is een veelvoorkomend probleem bij voornamelijk vrouwen.

Lees meer
Wangen

Het steeds opnieuw scheren, epileren of harsen van haren op de wangen is tijdrovend.

Lees meer
Bovenlip

Overbeharing op de bovenlip zorgt nogal eens voor ongemak en schaamtegevoelens.

Lees meer
Kin

Ongewenste haargroei op je kin is erg vervelend. Deze zijn vaak dikker en stugger.

Lees meer
Hals

Overbeharing in de hals is een gevoelige plek waardoor irritatie vaak voorkomt.

Lees meer
Oksel

Oksels laseren is één van de meest populaire laserbehandelingen onder vrouwen.

Lees meer
Bikinilijn

Haren die buiten de bikinilijn groeien is één van de meest voorkomende hulpvragen voor de laser.

Lees meer
Benen

Wanneer er enkel overbeharing plaatsvindt op de benen is er sprake van hypertrichose.

Lees meer
Billen

Ontstoken haarzakjes op de billen zorgen voor puistjes en huidirritatie. Het komt voor bij vrouwen en mannen.

Lees meer
Borst

Het waxen van borsthaar is niet efficient en soms zelfs pijnlijk. Hoe anders is het als je het borsthaar laat laseren.

Lees meer
Buik

Vaak gaat het om een smalle haarstrook die als storend wordt ervaren.

Lees meer
Rug

Overbeharing op de rug wordt met name behandeld vanuit cosmetisch oogpunt.

Lees meer
Armen

Overbeharing op de armen wordt vooral behandeld vanuit cosmetisch oogpunt.

Lees meer
Mirjam
,

overbeharing gezicht

“Je hebt een snor!, hoorde ik bijna dagelijks. Dat schelden en pesten deed meer pijn dan het harsen en epileren.''

Lees meer ervaringen
Merel
,

hirsutisme & vitiligo

“Al bij de intake voelde ik dat Anouk mij snapte, ze begreep duidelijk de emotie die erachter zit.”

Lees meer ervaringen
Jean-Renald
,

pseudofolliculitis barbae

“Ineens had ik een gladde huid waar het scheermes overheen gleed. Zó fijn om je dag zo te beginnen.” 

Lees meer ervaringen
Robin
,

ontharing & transitie

“Eigenlijk is het stom dat ik dit allemaal moet doen voordat ik kan zijn wie ik mijn hele leven al ben.” 

Lees meer ervaringen
Willemijn
,

overbeharing & acne

“Een stukje levensgeluk vind ik het.Echt, gun jezelf die behandelingen” 

Lees meer ervaringen
Marianne
,

hidradenitis Suppurativa

“Als ik naar een restaurant moest waar ze houten stoelen hadden, ging ik niet mee. Ik kon van de pijn niet zitten.” 

Lees meer ervaringen
Nadie
,

huidklachten

“Ik voel mij sterk en zeker in en met mijn lijf en geniet van mijn gladde, rustige huid.”

Lees meer ervaringen

Tarieven per ontharingsbehandeling

Laserontharing

Gelaat

Bakkebaarden
100
Bovenlip
90
Bovenlip & kin
140
Bovenlip, kin & hals
155
Bovenlip, kin & wangen
155
Bovenlip, kin, wangen & bakkebaarden
175
Gezicht & hals
215
Gezicht geheel
190
Hals
135
Kaaklijn
110
Kaaklijn & hals
135
Kin
95
Nek
135
Oren
100
Wangen
140
Wenkbrauwen
100

Lichaam

Armen geheel
275
Behandeling met peeling, dieptereiniging en laser regio blijn
225
Benen totaal
475
Bikinilijn geheel incl. bilnaad
195
Bikinilijn klein
125
Bikinilijn medium
175
Billen geheel
175
Billen klein
100
Borst & buik
350
Borst of buik (man)
200
Bovenarmen
180
Bovenbenen
275
Buik (vrouw)
95
Handen (inclusief vingers)
100
Lichaam geheel
1050
Oksels
100
Onderarmen
180
Onderbenen
225
Rug
275
Schouders
250
Schouders & rug
350
Sinus pilonidalis
125
Tepelhof
95
Voeten (inclusief tenen)
100

Elektrisch ontharen

Elektrisch Ontharen (30 minuten)
49.50
Laserontharing

Voorjaarsactie laserontharing

Voorjaarsactie Laserkliniek Zwolle Laserontharing met de Alexandrite laser of Nd:YAG laser, ook veilig voor de donkere huid!

Oksels en bikinilijn laseren van € 270,- voor € 195,- *
Laserontharing van oksels, bikinilijn en onderbenen van € 495,- voor € 350,-

Bekijk aanbieding

Veelgestelde vragen over overbeharing

Wat is laserontharen?

Wat is laserontharen? In het geval van laserontharing wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van de hitte wordt de haarfollikel en voedingsbodem zodanig beschadigd dat de haar niet meer terug kan groeien.

Wat is laserontharen?

Wat is laserontharen? In het geval van laserontharing wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haar en in haarwortel. Op basis van de hitte wordt de haarfollikel en voedingsbodem zodanig beschadigd dat de haar niet meer terug kan groeien.

Hoe ziet overbeharing eruit?

Bij overbeharing zien we een toename van ongewenste haren in het gezicht of op het lichaam. Het kan hierbij gaan om dikke of dunne donkerbruine tot zwarte haargroei, maar ook om blonde, rode, witte of grijze haren.

Hoe ziet overbeharing eruit?

Bij overbeharing zien we een toename van ongewenste haren in het gezicht of op het lichaam. Het kan hierbij gaan om dikke of dunne donkerbruine tot zwarte haargroei, maar ook om blonde, rode, witte of grijze haren.

Hoe ontstaat overbeharing?

Overmatige haargroei is vaak het gevolg van een hormonaal- of genetisch aspect. Het kan dus aangeboren zijn of ontstaan doordat haartjes gevoelig worden voor mannelijke hormonen. Ook kan overbeharing ontstaan door het gebruik van medicijnen of de aandoening PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom)

Hoe ontstaat overbeharing?

Overmatige haargroei is vaak het gevolg van een hormonaal- of genetisch aspect. Het kan dus aangeboren zijn of ontstaan doordat haartjes gevoelig worden voor het mannelijk hormoon.

Hoe wordt de diagnose overbeharing gesteld?

De diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij verdenking op overbeharing door een aandoening of door een hormonaal aspect, kan worden doorverwezen naar de huisarts of gynaecoloog voor nader onderzoek.

Hoe wordt de diagnose overbeharing gesteld?

De diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij verdenking op overbeharing door een aandoening of door een hormonaal aspect, kan worden doorverwezen naar de huisarts of gynaecoloog voor nader onderzoek.

Wat kun je zelf doen tegen overbeharing?

De eerste stap begint vaak bij zelf ontharen door middel van scheren, harsen, epileren of ontharingscrème. Helaas is de uitkomst van deze onthaartechnieken van korte duur en levert het vaak niet de gewenste resultaten op. Denk hierbij aan ingegroeide haren, huidirritatie en soms ook allergische reacties. Laserontharen is een definitieve onthaarmethode waardoor er niet meer zelf onthaard hoeft te worden.

Wat kun je zelf doen tegen overbeharing?

De eerste stap begint vaak bij zelf ontharen door middel van scheren, harsen, epileren of ontharingscrème. Helaas is de uitkomst van deze onthaartechnieken van korte duur en levert het vaak niet de gewenste resultaten op.

Wat kun je beter niet doen tegen overbeharing?

Zelf ontharen is in veel gevallen niet de oplossing. Mocht je last krijgen van ingegroeide haren, huid en- of scheerirritatie of allergische reacties na harsen of het gebruik van ontharingscrème, dan kan een laserbehandeling uitkomst bieden.

Wat kun je beter niet doen tegen overbeharing?

Zelf ontharen is in veel gevallen niet de oplossing. Mocht je last krijgen van ingegroeide haren, huid en- of scheerirritatie of allergische reacties na harsen of het gebruik van ontharingscrème, dan kan een laserbehandeling uitkomst bieden.
Bekijk alle vragen
Kwaliteitsregister ParamischiZorgkaart NederlandQualizorgVereniging van HuidtherapeutenDutch Easthetic Laser Association
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.