Huidveroudering

Gratis consultPlan een afspraakDirect contact

Wat is huidveroudering?

Bij iedereen die ouder wordt zijn er tekenen van huidveroudering te zien. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar maar wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. De mate en de snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van inwendige en uitwendige factoren. Onder andere erfelijkheid, leefstijl, blootstelling aan de zon, roken, hormonen en voeding zijn van invloed. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes en huidoneffenheden. De huid wordt dunner en het collageen en elastine in de huid neemt af. Dit zorgt voor een huid dat minder stevig, rekbaar en soepel is.

Vormen van huidveroudering

Vormen van huidveroudering

Verruca seborrhoica
Ouderdomswratten

Verruca seborrhoica zijn ruwe, onregelmatige, bruine wratten die kunnen lijken op moedervlekken.

Lees meer
Levervlekken
Ouderdomsvlekken

Levervlekken zijn pigmentvlekken die op het gezicht en elders op het lichaam ontstaan naarmate je ouder wordt als gevolg van blootstelling aan de zon.

Lees meer
Beginnende huidveroudering
leeftijd van 20 tot 30 jaar

Ongeveer de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Er is sprake van weinig bloedvaatjes en verandering in pigmentatie. Er zijn fijne lijntjes maar nog geen rimpels.

Lees meer
Gemiddelde huidveroudering
Leeftijd van 30 tot 50 jaar

Ongeveer de leeftijd van 30 tot 50 jaar. Er is sprake van lichte pigmentvlekjes, zichtbare poriën en veranderingen in de huidstructuur. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht beweegt.

Lees meer
Gevorderde huidveroudering
Leeftijd van 50 tot 60 jaar

Ongeveer de leeftijd van 50 tot 60 jaar. Er is sprake van donkere pigmentvlekjes, bruine verkleuring, bloedvaatjes en vergrootte poriën. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht niet beweegt.

Lees meer
Fijne lijntjes en rimpels
De eerste tekenen van huidveroudering

Fijne lijntjes of rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in het huidoppervlak die ontstaan tijdens het natuurlijke verouderingsproces van de huid.

Lees meer
Fibromen
Steelwratjes

Fibromen of steelwratjes zijn goedaardige, huidkleurige, zachte uitstulpingen die aan het huidoppervlak hangen. Je ziet ze veelal in de hals, oksels, liezen en onder de borsten.

Lees meer

Hoe behandelen wij huidveroudering?

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat bij niemand te vermijden is. Toch storen veel mensen zich aan de beginnende of al gevorderde verschijnselen van huidveroudering. Over het algemeen storen vooral vrouwen zich aan tekenen van huidveroudering, maar ook mannen willen er graag jong uit blijven zien. Er zijn veel behandelingen voor huidveroudering. Welke behandeling of een combinatie van behandelingen geschikt is, is afhankelijk van de hulpvraag, wat er aan de huid te zien is en het stadium van huidveroudering. Onder andere pigmentvlekken, bloedvaatjes, huidoneffenheden, fijne lijntjes en rimpels kunnen worden behandeld.

Bekijk behandelingen
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Behandelingen voor huidveroudering

Peelingen bij huidveroudering

Bij huidveroudering kan een peeling de grove huidstructuur, verslapping, fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken verbeteren. De actieve ingrediënten in de peeling zorgen voor het stimuleren van celvernieuwing en het afschilferen van de bovenste huidlaag. De huid krijgt hierdoor een frissere en jongere uitstraling.

Lees meer

Een peeling is een vloeistof dat op de huid wordt aangebracht. De actieve werkstoffen in de peeling zorgen voor een gewenste en gecontroleerde chemische reactie in de huid. Actieve werkstoffen bij huidveroudering zijn onder andere glycolzuur, tranexaminezuren en vitamine C. Deze zorgen voor verbetering van de grove huidstructuur, fijne lijntjes, rimpels, kleurverschillen en pigmentvlekken. Na de peeling gaat de huid schilferen. Hierbij wordt het oppervlakkige pigment afgeschilferd. Hierna worden er nieuwe, gezonde cellen aangemaakt die voor een gladdere en egalere huid zorgen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelingen. Bij huidveroudering kunnen oppervlakkige en middeldiepe peelingen worden ingezet. Dit is afhankelijk van de huid en de diepte en oorzaak van de huidveroudering. Na de behandeling is de huid licht gezwollen. Bij de diepere peelingen kunnen er tijdelijk korstjes ontstaan. De huid heeft tussen de 3 tot 7 dagen de tijd nodig om te herstellen. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 4 weken.

Meer over peelingen

TCA en Jessner bij huidveroudering

Middeldiepe peelings, zoals TCA en Jessner, zorgen er voor dat beschadigde of oude huidcellen worden verwijderd, waardoor er een nieuwe, frisse en egalere huid zichtbaar is. Een TCA peeling bevat trichloorazijnzuur en een Jessner peeling bevat melkzuur, salicylzuur en resorcinol.

Lees meer

TCA-peelingen en Jessner peelingen worden bij huidveroudering toegepast bij uitgebreidere en diepere huidproblemen, zoals zonneschade (actinische keratose), fijne lijntjes, grove huidstructuur en pigmentvlekken. De peeling zorgt ervoor dat de beschadigde cellen worden opgelost en dat de huid zich weer opnieuw gaat herstellen. Na regeneratie van de cellen krijgt de huid een verbeterde structuur. De huid voelt egaler en gladder. Ook wordt de kleur van de huid, bijvoorbeeld bij pigmentvlekjes, geëgaliseerd. Het resultaat is een frissere en jongere uitstraling van de huid. Diepere rimpels of littekens kunnen niet verdwijnen door middel van deze peelings. Hiervoor is vaak een aanvullende (laser)behandeling nodig. De peelingen kunnen als pijnlijk ervaren worden maar ze worden doorgaans goed verdragen. De peeling geeft na het aanbrengen een warm en brandend gevoel. De peeling blijft 5 tot 10 minuten zitten en er kunnen meerdere lagen aangebracht worden. De eerste dag na de behandeling is de huid rood en kunnen er donkere vlekken en korsten ontstaan. Na enkele dagen gaat de huid afschilferen, wat tot een week na de behandeling kan duren. Na de behandeling is het belangrijk dat de zon wordt vermeden en dat er zonnebrandcrème wordt gesmeerd. Er zijn ongeveer 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Peelings bij huidveroudering zijn onderhoudsgevoelig, wat betekent dat er structurele onderhoudsbehandelingen nodig zijn om het behaalde effect te behouden.

Meer over TCA en Jessner

Microneedling bij huidveroudering

Microneedling is een specifieke naaldtechniek met minuscule naaldjes dat zorgt voor huidverbetering en huidverjonging. Bij huidveroudering werkt het op de rimpels, fijne lijntjes, grove huidstructuur, grove porien, pigmentvlekken en de zonbeschadigde huid.

Lees meer

Microneedling is een huidverbeterende therapie waarbij met een specifieke naaldtechniek minuscule gaatjes in de huid wordt gemaakt. Door deze doelgerichte beschadiging van de opperhuid en lederhuid wordt het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd. Er ontstaan kleine puntbloedingen en er komen groeifactoren vrij waardoor de huid zich in snel tempo gaat vernieuwen en afschilferen. De huid versterkt vanuit de diepte en zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Hierdoor wordt de huid dikker, steviger en gladder. Littekens worden opgevuld, fijne lijntjes en rimpels verminderen en pigmentatie vervaagt. Het beoogde effect wordt verkregen door de huid te bewerken met een speciale pen met een tip waar steriele naaldjes onder hoge snelheid microcanules in de huid creëren. Er wordt gewerkt met verschillende naalddieptes en werkzame tussenstoffen, afhankelijk van het doel dat men wil bereiken. Gedurende de behandeling zal er een licht prikkelende of schurende sensatie worden waargenomen. Er ontstaat warmte in de huid, een egale roodheid en soms enkele puntbloedingen. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 1 tot 4 weken.

Meer over microneedling

Fractional laser bij huidveroudering

De fractional laser wordt ingezet om de conditie van de huid te verbeteren. Het doel is om de huidstructuur te verfijnen, de huid te verstevigen en daarbij een egalere teint. Door middel van microstraaltjes wordt een gedeelte van de huid verdampt, waarna de huid zichzelf gaat herstellen.

Lees meer

De effecten van de fractional laser wordt bereikt door de thermische reactie die de fractional laser in de huid bewerkstelligt. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het water in de huid. Door middel van microstraaltjes wordt de opperhuid en een gedeelte van de lederhuid in fracties verdampt. Hierdoor ontstaan er kleine puntbloedingen en schaafwondjes. De huid gaat zich herstellen door collageen aan te maken. Collageen is het steunweefsel van de huid. Bij huidveroudering is het collageen in een verminderde conditie. De vorming van collageen draagt bij aan de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het zal de huidstructuur verfijnen en de doorbloeding stimuleren. Bij de fractionele laserbehandeling vindt er een vernieuwing van de huid plaats door een afschilfering van de bovenste huidlaag. Door de diepere werking van de laser ontstaat er een sterkere huid wat zorgt voor een gezonde uitstraling. De ontwikkeling van dit effect vindt plaats vanaf de laatste behandeling tot 6 tot 12 maanden later. Tijdens de behandeling wordt de huid sterk verhit waarbij er roodheid en zwelling ontstaat wat enkele uren of dagen aan kan houden. Er treden schaafwondjes op en er kunnen korstjes ontstaan. Dit zijn normale en tijdelijke reacties. Er zijn ongeveer 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken.

Meer over fractional laser

Huidcurettage bij huidveroudering

Bij huidveroudering kunnen er oppervlakkige huidoneffenheden ontstaan, zoals fibromen (steelwratjes), wratjes en oppervlakkige goedaardige huidoneffenheden. Deze huidoneffenheden worden verwijderd door het 'afschrapen' van de huidoneffenheden.

Lees meer

Oppervlakkige huidoneffenheden bij huidveroudering kunnen worden verwijderd door het 'afschrapen' van de huid, door middel van coagulatie, curettage of het wegknippen. Bij de coagulatiebehandeling worden er kleine, oppervlakkige verbrandingen gemaakt waarna er een korstje ontstaat. Bij de curettagebehandeling worden de huidoneffenheden door middel van een curette, een scherp lusje of lepeltje, van de huid geschraapt. Bij het wegknippen wordt gebruik gemaakt van een klein, scherp schaartje. Gedurende de behandeling is er een lichte pijnsensatie waarneembaar. Ter verdoving van de huid kan er een coldspray gebruikt worden. Kortdurende roodheid en zwelling zijn normale huidreacties. Het wondoppervlak is als een klein schaafwondje en kan gaan bloeden. Met een klein gaasje wordt de huid dichtgeduwd totdat het bloeden is gestopt, waarna er een pleister op wordt gedaan. Er zijn ongeveer 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.

Meer over huidcurettage

Cosmeceuticals bij huidveroudering

Cosmeceuticals zijn huidverzorgingsproducten met actieve werkstoffen. Cosmeceuticals kunnen bij huidveroudering zorgen voor verbetering van de zichtbare zonschade, grove huidstructuur, verslapping, fijne lijntjes, rimpels, kleurverschillen en pigmentvlekken.

Lees meer

In de kliniek gebruiken de productlijnen van Louis Widmer en Mesoestetic. De producten van Louis Widmer zijn goede, dermatologische basisproducten. Ter aanvulling hierop hebben we verschillende lijnen met cosmeceuticals van Mesoestetic. Deze zijn geschikt om de verouderde huid mee te behandelen. De EnergyC lijn bevat het antioxidant vitamine C. Dit heeft een preventieve en verhelderende werking en is geschikt voor de doffe huid met fijne lijntjes. De Collagen 360 lijn bevat collageen, wat zorgt voor versteviging, voeding en lifting van de huid. De Stemcell lijn bevat plantaardige stamcellen die de celregeneratie stimuleren en het bindweefsel verstevigen. Het verbetert de huidkwaliteit en de structuur van de huid. De RadianceDNA lijn is er voor de rijpere huid. Het heeft een herstellend en hermodellerend effect op de diepere rimpels. Het maakt de huid elastischer en jeugdiger. De Ultimate W-lijn wordt ingezet om pigmentvlekken tegen te gaan. Het egaliseert en verheldert de gelaatsteint en vermindert bruine vlekken. Deze producten worden ingezet ter ondersteuning van de behandelingen in de kliniek. De huidtherapeut adviseert de producten en geeft er uitleg over. Daarna kunt u er thuis mee aan de slag.

IPL bij huidveroudering

IPL kan bij huidveroudering worden ingezet om zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen. IPL kan roodheid, couperose, pigmentvlekken en kleurverschillen van de huid verminderen en verwijderen. Vanwege het brede lichtspectrum van de IPL kan het meerdere doelen tegelijk behandelen.

Lees meer

Algehele roodheid in het gezicht, bloedvaatjes en pigmentvlekken kunnen worden behandeld door middel van IPL. Deze techniek werkt op basis van lichtflitsen die op de huid gezet worden en kan veranderingen bewerkstelligen in de oppervlakkige structuren van de huid. Bij algehele roodheid en bloedvaatjes wordt het licht geabsorbeerd door de rode, paarse en blauwe kleurstoffen in de bloedvaatjes. Op basis van de warmte van de laserstraal wordt het vaatje kort opgewarmd, waardoor het coaguleert en in elkaar klapt. Bij pigmentvlekken wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het aanwezige pigment in de huid. Op basis van warmte wordt het pigment sterk verhit, waardoor het pigment afgebroken wordt. Vervolgens worden de bloedvaatjes en de pigmentvlekken door het eigen lichaam opgeruimd. Het licht van de IPL brengt geen schade aan de omliggende huidstructuren. Gedurende de behandeling zal een warmteontwikkeling en een lichte pijnsensatie waarneembaar zijn. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken. Wanneer er enkel sprake is van couperose zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig met een interval van 6 tot 8 weken.

Meer over IPL

Camouflagetherapie bij huidveroudering

Bij huidveroudering is er sprake van verschillende huidoneffenheden, waaronder pigmentvlekken en bloedvaatjes. Dit kan zorgen voor een groot kleurverschil van de huid, wat er onrustig uit kan zien. Bij medische camouflagetherapie kan een kleurcorrigerende crème worden toegepast om de huidstructuren en het kleurverschil van de huid te camoufleren.

Lees meer

Medische camouflagetherapie kan worden toegepast bij diverse huidafwijkingen. De camouflagetherapie zorgt ervoor dat huidoneffenheden, zoals pigmentvlekken en bloedvaatjes, minder opvallen. De camouflagetherapie ondersteunt de andere therapieën. Het is een tijdelijke oplossing en zorgt er niet voor dat het kleurverschil in de huid blijvend verwijderd worden. Er kan worden gekozen voor twee verschillende camouflagetherapiee, namelijk Lycogel of Dermacolor, of een combinatie van beide therapieën. Lycogel is een kleurcorrigerende crème die het herstel van de huid bevordert en het kleurverschil camoufleert. Het is geschikt voor de extreem gevoelige huid. Lycogel sluit de huid niet af, maar zorgt ervoor dat zuurstof direct de huid binnendringt. Het werkt op basis van een drievoudige silicagel-technologie die de basis legt voor een ademende matrix. De traditionele Dermacolor zorgt voor een waterbestendige en veegvaste camouflage. Tijdens het consult geeft de huidtherapeut een kleuradvies en zoekt ze passende producten bij de huid. De huidtherapeut besteld de producten en geeft advies over hoe de producten zelf aangebracht kunnen worden.

Meer over camouflagetherapie

Microdermabrasie bij huidveroudering

Bij een microdermabrasie behandeling wordt een gecontroleerde stroom microkristallen op de huid geblazen. Door middel van een vacuümkracht wordt de huid opgetild en de kristallen opgezogen. Microdermabrasie bij huidveroudering zorgt voor verbetering van rimpels, een grove huidstructuur en een zonbeschadigde huid.

Lees meer

Microdermabrasie zorgt er bij huidveroudering voor dat fijne lijntjes, rimpels, grove porien en een grove huidstructuur verfijnt wordt. Oppervlakkige pigmentvlekken en zonneschade verminderd van kleur. Bij microdermabrasie zorgt de combinatie van microkristallen en een vacuümkracht er voor dat de bovenste huidlaag, bestaande uit dode en beschadigde cellen, wordt verwijderd. Er wordt een nieuwe, gladde en gezonde huidlaag aan het oppervlak zichtbaar. De aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd, de weerstand en doorbloeding verbetert en de huidstructuur verfijnt. De huid zal gladder en egaler aanvoelen. Met microneedling kan er plaatselijk diep behandeld worden. Dit wordt op een gecontroleerde manier gedaan tot het gewenste effect is bereikt. Na de behandeling is de huid rood en licht gezwollen. Soms zijn er kleine schaafwondjes of rode strepen zichtbaar. De huid gaat na een paar dagen schilferen en zichzelf herstellen. Microdermabrasie wordt vaak in combinatie met een peeling of een andere therapie toegepast. Na de behandeling worden er standaard huidverzorgingsadviezen meegegeven voor thuis. Het gebruik van een zonnebrandcrème de eerste weken na de behandeling behoort tot het standaard advies. Gemiddeld zijn er 5 tot 10 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 4 weken.

Meer over microdermabrasie

Pigmentlaser bij huidveroudering

Bij veel gevallen van huidveroudering is er sprake van pigmentvlekken op het gezicht. Het kan gaan om ouderdomsvlekken of ouderdomswratten. Donkere pigmentvlekken kunnen worden behandeld door middel van een laserbehandeling. De hitte van de laserstraal zorgt ervoor dat pigmentcellen vernietigen, waardoor pigmentvlekken van kleurintensiteit verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Lees meer

Donkere pigmentvlekken bij huidveroudering, zoals ouderdomsvlekken en ouderdomswratten kunnen worden behandeld met de pigmentlaserbehandeling. Een pigmentlaser geeft korte lichtpulsen van een hoge intensiteit. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in de huid, waarna het wordt omgezet in warmte. De hitte vernietigd de overmatige pigmentcellen, waardoor de donkere pigmentvlekken laag voor laag worden aangepakt. Hierdoor zullen de pigmentvlekken van kleurintensiteit verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Doordat de laser één golflengte uitstraalt wordt alleen de pigmentvlek behandeld en blijft de omliggende huid intact. Er wordt behandeld met de Alexandrite laser. Alleen de donkere pigmentvlekken kunnen worden behandeld door middel van de pigmentlaser. Gedurende de behandeling zal er een pijnsensatie waarneembaar zijn. Ter verdoving kan de luchtkoeler of een coldspray worden toegepast. De behandelde plekjes zijn als kleine schaafwondjes en worden vanzelf door het lichaam afgestoten. Er zijn gemiddeld 1 tot 4 behandelingen nodig met een interval van 6 tot 8 weken.

Meer over pigmentlaser

Vaatlaserbehandeling bij huidveroudering

Bij veel gevallen van huidveroudering is er sprake van bloedvaatjes, ofwel couperose, in het gezicht. Naast bloedvaatjes kunnen er in het gezicht ook bloedblaasjes of een spider naevus ontstaan. Op de benen kunnen er beenvaten zichtbaar worden. Al deze vaatstructuren kunnen worden behandeld met de vaatlaserbehandeling. De bloedvaatjes worden verhit, waardoor de vaatwand inklapt en het restant van het vaatje door het eigen lichaam opgeruimd kan worden.

Lees meer

Vaatstructuren zoals couperose, bloedblaartjes en spider naevus in het gezicht en beenvaten op de benen ten gevolge van huidveroudering kan worden behandeld met de vaatlaser. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode, paarse en blauwe kleurstoffen in de bloedvaatjes. Door de warmte van de laserstraal wordt het bloedvaatje verhit. Dit zorgt ervoor dat de vaatwand in elkaar klapt. Vervolgens wordt het restant van het vaatje opgeruimd door het eigen lymfesysteem. Het laserlicht werkt oppervlakkig en gaat niet dieper dan enkele millimeters de huid in. Omdat het laserlicht alleen de rode, paarse en blauwe kleurstoffen in de huid absorbeert, blijft de omliggende huid intact. Er wordt behandeld met de Nd:YAG laser. De techniek die wordt ingezet is afhankelijk van de grootte, diepte en kleur van de vaatjes. Gedurende de behandeling zal er een warmteontwikkeling en een lichte pijnsensatie waarneembaar zijn.

Meer over vaatlaser

LED-therapie bij huidveroudering

Bij LED-therapie wordt een LED-masker gebruikt met vele lampjes die verschillende golflengten uitzenden. Het masker bevat meerdere standen die ieder geschikt zijn voor een ander behandeldoel. Bij huidveroudering kan licht worden gebruikt dat zorgt voor de behandeling van huidverslapping, fijne lijnen, grove poriën, pigmentvlekken en zonneschade.

Lees meer

Het LED-masker is ideaal voor de behandeling van de huidstructuur en het stimuleren van de doorbloeding. Het licht van het LED-masker dringt door de huid en stimuleert daar vernieuwing van cellen, waardoor de huid steviger, soepeler en elastischer wordt. Huidverslapping, fijne lijntjes, grove poriën, pigmentvlekken en zonneschade kan hiermee worden behandeld. Daarnaast zit er ook een golflengte in om het herstellend vermogen van de huid te stimuleren. Door de golflengten te combineren kun je meerdere processen in de huid positief beïnvloeden. Het LED-therapie wordt bijna altijd gecombineerd met een andere behandeling. Zo heeft het naast een op zichzelf staande therapie ook een belangrijke functie in het snelle herstel van de huid na een behandeling, bijvoorbeeld na een peeling, microdermabrasie of een laserbehandeling. Soms wordt de LED-therapie gecombineerd met het Cristal Fiber Masker. Dit is een verzorgend gezichtsmasker dat de huid na de behandeling kalmeert, hydrateert en zorgt voor vernieuwing van huidcellen. Het LED-masker is geschikt voor mensen met alle huidtypen. Het wordt niet toegepast tijdens de zwangerschap of bij mensen met epilepsie.

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie en laserepilatie in het gezicht worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.


TarievenBekijk vergoedingen

Waar komt huidveroudering het meeste voor?

Handen
Handen

De handen komen gedurende het leven erg vaak in de zon, wat voor huidveroudering zorgt.

Lees meer
Decolleté
Decolleté

De decolleté is een huidzone waar naast het gezicht huidveroudering duidelijk zichtbaar wordt.

Lees meer
Liezen
Liezen

Door wrijving van de huid kunnen fibromen in de liezen ontstaan.

Lees meer
Oksels
Oksels

In de oksels kunnen fibromen voorkomen, een vorm van huidveroudering.

Lees meer
Hals
Hals

Tekenen van huidveroudering zoals rimpels, pigmenvlekken en steelwratjes komen voor in de hals.

Lees meer
Gezicht
Gezicht

Tekenen van huidveroudering worden meestal als eerste zichtbaar in het gezicht.

Lees meer
Bep
,

pigmentvlekken & couperose

“Ik wilde het voor mezelf gewoon wat makkelijker hebben.” 

Lees meer ervaringen

Tarieven huidveroudering per behandeling

Huidveroudering / huidverbetering

Medische microneedling Skinpen gezicht, hals en decolleté
295
Medische microneedling Skinpen gezicht en hals
225
Medische microneedling Skinpen gezicht
195
Cosmopeel forte full face
495
TCA peeling
195
Gevorderde huidveroudering en rimpels: Cosmopeel Forte TCA 20%, 10% phenol, 10% glycol
495
Beginnende huidveroudering en rimpels: Cosmopeel Forte TCA 20%, 10% phenol, 10% glycol
325
Vitamine C peeling met microneedling
225
Intensieve peeling met laser/LED/IPL bij fijne lijntjes, vaatjes, pigmentvlekken
225
Melapeel forte voor pigmentvlekken, algemene huidverbetering
195
Beginnende huidveroudering TCA 12,%, 15%, 18%
195
Gecombineerde peelingen
175
Peelingen
125

Veelgestelde vragen over huidveroudering

Wat gebeurd er bij huidveroudering?

Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Het gevolg hiervan is huidverslapping, wat uiteindelijk resulteert in fijne lijntjes en rimpels.

Wat gebeurd er bij huidveroudering?

Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Het gevolg hiervan is huidverslapping, wat uiteindelijk resulteert in fijne lijntjes en rimpels.

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering ontstaan er fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en volumeverlies. Later ook pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden.

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering ontstaan er fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en volumeverlies. Later ook pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden.

Hoe ziet huidveroudering eruit?

Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel.

Hoe ziet huidveroudering eruit?

Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering begint rond het twintigste jaar en wordt zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.

Hoe ontstaat huidveroudering?

De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.

Hoe wordt de diagnose huidveroudering gesteld?

De diagnose huidveroudering wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Om zeker te zijn dat het om een vorm van huidveroudering gaat en niet om een andere diagnose zoals huidkanker, kan door een arts een huidbiopt worden afgenomen. Tijdens het gratis consult met de huidtherapeut zal met de OBSERV foto’s worden gemaakt van de diepe huidlagen. Aan de hand van de uitkomst kan één van onze ervaren huidtherapeuten een behandelplan op maat meegeven.

Hoe wordt de diagnose huidveroudering gesteld?

De diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Tijdens het gratis consult zal met de OBSERV 500 foto’s worden gemaakt van de diepe huidlagen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van cosmeseuticals (actieve ingrediënten voor thuisgebruik) dit verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van cosmeseuticals (actieve ingrediënten voor thuisgebruik) dit verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.
Bekijk alle vragen
Kwaliteitsregister ParamischiZorgkaart NederlandQualizorgVereniging van HuidtherapeutenDutch Easthetic Laser Association
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.