Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Bij Laserkliniek Zwolle behandelen we storende bloedvaatjes op gezicht en lichaam met de vaatlaser. Denk hierbij aan couperose, bloedblaasjes, spider naevus of beenvaatjes.
Huidveroudering kan zich uiten in verschillende vormen. Bij veel gevallen van huidveroudering is er sprake van bloedvaatjes, ofwel couperose, in het gezicht. Daarnaast kan de gezichtshuid een algehele roodheid hebben. Naast bloedvaatjes kunnen er in het gezicht op bloedblaasjes of een spider naevus ontstaan. Op de benen kunnen er beenvaten zichtbaar worden. Al deze vaatstructuren kunnen worden behandeld met de vaatlaser. Wanneer het gaat om algehele roodheid van de huid, zal de behandeling met de vaatlaser worden gecombineerd met IPL, de lichtflitstechniek.
Vaatstructuren zoals couperose, bloedblaartjes en spider naevus in het gezicht en beenvaten op de benen ten gevolge van huidveroudering kan worden behandeld met de vaatlaser. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode, paarse en blauwe kleurstoffen in de bloedvaatjes. Door de warmte van de laserstraal wordt het bloedvaatje verhit. Dit zorgt ervoor dat de vaatwand in elkaar klapt. Vervolgens wordt het restant van het vaatje opgeruimd door het eigen lymfesysteem. Het laserlicht werkt oppervlakkig en gaat niet dieper dan enkele millimeters de huid in. Omdat het laserlicht alleen de rode, paarse en blauwe kleurstoffen in de huid absorbeert, blijft de omliggende huid intact. Er wordt behandeld met de Nd:YAG laser. De techniek die wordt ingezet is afhankelijk van de grootte, diepte en kleur van de vaatjes. Gedurende de behandeling zal er een warmteontwikkeling en een lichte pijnsensatie waarneembaar zijn.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering ontstaan er fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en volumeverlies. Later ook pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden.
Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel.
Huidveroudering begint rond het twintigste jaar en wordt zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.
De diagnose huidveroudering wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Om zeker te zijn dat het om een vorm van huidveroudering gaat en niet om een andere diagnose zoals huidkanker, kan door een arts een huidbiopt worden afgenomen. Tijdens het gratis consult met de huidtherapeut zal met de OBSERV foto’s worden gemaakt van de diepe huidlagen. Aan de hand van de uitkomst kan één van onze ervaren huidtherapeuten een behandelplan op maat meegeven.
Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van cosmeseuticals (actieve ingrediënten voor thuisgebruik) dit verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.
Bij huidveroudering kun je zelf beter niet experimenteren van cosmeceuticals. Dit zijn actieve ingrediënten voor thuisgebruik. Het zelf experimenteren brengt risico's met zich mee en kan de tekenen van huidveroudering juist verergeren. Gebruik het daarom alleen onder begeleiding van een deskundige, zoals een huidtherapeut. Het is belangrijk om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal SPF30. Het wordt ook geadviseerd gezond te eten, alcohol te verminderen en te stoppen met roken.