Je gezicht laten laseren?

Heb je last van storende haren in je gezicht? Kies voor meer zelfvertrouwen en start met laserontharing door een huidtherapeut van Laserkliniek Zwolle.

InleidingWerkwijzeTarievenVeelgestelde vragenGratis consult

Herwin je zelfverzekerdheid en start met laserontharen

Ongewenste haargroei is een erg vervelend probleem, zowel lichamelijk als emotioneel. Overbeharing in het gezicht gaat bij veel vrouwen gepaard met een gevoel van schaamte en onzekerheid. Het kost veel tijd om de haren dagelijks weg te halen en de angst dat de haren zichtbaar en voelbaar zijn blijft. Het is goed om te weten dat laser ontharen een uitkomst biedt en jou helpt om je gevoel van vrouwelijkheid en zelfverzekerdheid terug te winnen. Hoe fijn zou het zijn om je nooit meer druk te hoeven maken over de haren in je gezicht?

De huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle geven je persoonlijke begeleiding in een veilige en vertrouwde zorgomgeving. Er is ruim 15 jaar expertise op het gebied van laser ontharing van zowel het gezicht als lichaam. De huidtherapeuten zijn HBO geschoold, BIG-geregistreerd en werken met de meest nieuwe en geavanceerde lasertechnieken voor optimale en langdurige resultaten. Laserontharing in het gezicht kan worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw polis voor de voorwaarden.

Hoe wij werken?

Geavanceerde lasertechnieken voor alle huidtypen

De huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle werken met de gouden standaard onder de ontharingslasers. Wat het ontharen bij Laserkliniek Zwolle uniek maakt is het aanbod aan verschillende dermatologische lasertoepassingen waarmee we alle huidtypen met donkere haren kunnen helpen. De Alexandrite laser is geschikt voor behandeling van de lichtere huidtypen en laser ontharen met de Nd:YAG laser maakt definitieve ontharing voor de donkere huid veilig. Deze lasers kunnen worden gemixt, waardoor niet alleen het pigment van de haarwortel wordt geabsorbeerd maar ook de haarvaatjes die de haarwortel van voeding voorzien. Laser ontharing is een uitkomst voor haren met een bruine tot zwarte kleur. Blonde, rode en grijze haren bevatten te weinig pigmentatie waardoor ze niet effectief kunnen worden behandeld. Gemiddeld zijn er 7 tot 10 behandelingen nodig waarna er wordt over gegaan naar een onderhoudsfase. Eén keer in de zoveel maanden wordt er nogmaals gelaserd om er voor te zorgen dat je geen omkijken meer hebt naar de haren.

Tijdens een eerste gratis en vrijblijvend consult maak je kennis met één van de huidtherapeuten. Zij zal jouw begeleiden van het eerste consult tot de laatste controle. Je bespreekt je ervaringen, klachten en wensen in een vertrouwd gesprek. Samen met de huidtherapeut wordt er een behandelplan opgesteld dat passend is bij jouw haren en hormonale achtergrond.

Stappenplan laser ontharen

We begeleiden je van het eerste laser ontharen consult tot de laatste controle.

stap 1

Gratis consult plannen

Last van ongewenste haargroei? Plan dan nu je gratis consult bij de huidtherapeut.

Gratis consult
stap 1
stap 2
stap 2

Consult met de huidtherapeut

Tijdens de eerste kennismaking bespreken we je ervaringen, klachten en wensen. Samen met de huidtherapeut wordt een behandelplan opgesteld om het haarprobleem te verhelpen.

stap 3

Behandeling door de huidtherapeut

Het behandelgebied wordt schoongemaakt, afgetekend en de haren worden geschoren. Na elke behandeling worden de haren minder, dunner en groeien ze langzamer.

stap 3
stap 4
stap 4

Nazorg

Na de laserbehandeling koelen we de huid en verzorg je het gelaserde gebied met een verzachtende crème voor thuis.

Een duurzaam resultaat, al na één behandeling

Om de behandeling een goede start te geven worden de haren vooraf geschoren en wordt het gebied afgetekend. Hierna kan het laser ontharen beginnen. De lasers richten zich op het pigment in het haarzakje. Het licht van de laser verwarmt de haarzakjes zodanig dat deze beschadigd raken en uitvallen. Je voelt tijdens de behandeling kleine speldenprikken en een branderig gevoel op de plaatsen waar de haarzakjes zich bevinden. Een koude luchtstroom zorgt ervoor dat het gebied meteen gekoeld wordt waardoor de behandeling goed is vol te houden. De huid wordt nog extra nagekoeld en een nabehandelingcrème kalmeert de huid. Geen enkele dagelijkse activiteit staat je meer in de weg!

Na de behandeling vallen de haren binnen 1 á 2 weken uit. Dit zorgt ervoor dat je tussen elke behandeling even geen stoppels en haargroei hebt. Elke behandeling heeft meteen effect. De beschadigde haarzakjes hebben meer moeite met het laten groeien van de haren. Dit resulteert in minder haren, dunnere haren en de haren groeien wat langzamer. Een duurzaam effect waardoor je je al snel na de start van het traject minder met de haren bezig hoeft te zijn. De eerste stappen om je zelfverzekerdheid terug te winnen.

Plan een vrijblijvend consult

Laseren helpt bij huidaandoeningen van vrouwen én mannen

Er zijn veel verschillende redenen waarom vrouwen en mannen starten met laser ontharen. Bij vrouwen is een hormonale disbalans een veelvoorkomende oorzaak van overbeharing. Zo zorgen bij PCOS cysten op de eierstokken voor een hormonale disbalans, met onder andere haargroei op het gezicht en lichaam tot gevolg. Dit wordt ook wel hirsutisme genoemd, waar we van spreken wanneer er bij vrouwen haargroei optreedt op plekken waar mannen normaliter haren ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld naast het gezicht ook haren op de borst, tepelhoven en buik. Laser ontharen helpt hen om het gevoel van vrouwelijkheid en zelfverzekerdheid terug te krijgen.

Veel mannen en vrouwen starten met laser ontharen omdat zij last hebben van ingegroeide haren en puistjes rondom de haarzakjes. De gekrulde haren groeien naar binnen en veroorzaken irritatie op de huid. We zien dit veel bij mannen met donkere huiden in de baardzone en dit wordt pseudofolliculitis barbae genoemd. Laser ontharen zorgt dan voor een gladdere huid zonder haren, die niet meer kunnen ingroeien en voor ontstekingen kunnen zorgen.

Overbeharing in het gezicht

Relevante blogs

Laser ontharen is populair onder vrouwen en mannen
Lees verder
Zo laseren wij een abces in de bilnaad
Lees verder
Overbeharing bij PCOS en hormonale veranderingen
Lees verder
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Laserontharing producten

Tarieven per ontharingsbehandeling

Laserontharing

Gelaat

Bakkebaarden
105
Bovenlip
100
Bovenlip en kin
145
Bovenlip, kin en hals
160
Bovenlip, kin en wangen
160
Bovenlip, kin, wangen en bakkebaarden
180
Gezicht en hals
225
Gezicht geheel
200
Hals
140
Kaaklijn en hals
155
Kin
100
Nek
140
Oren
105
Wangen
145

Lichaam

Armen geheel
285
Benen totaal
495
Bikinilijn geheel incl. bilnaad
205
Bikinilijn klein
130
Bikinilijn medium
185
Billen geheel
185
Billen klein
105
Borst of buik (man)
200
Bovenarmen
190
Bovenbenen
285
Buik (vrouw)
100
Handen incl. vingers
105
Lichaam geheel
1100
Oksels
105
Onderarmen
190
Onderbenen
235
Schouders
250
Sinus pilonidalis
130
Tepelhof
100
Voeten incl. tenen
105

Elektrisch ontharen

Elektrisch Ontharen (30 minuten)
49.50

Combinatie kortingen

Combinatie: schouders en rug
van
525
voor
375
Combinatie: oksels, bikinilijn en onderbenen
van
460
voor
365
Combinatie: oksels en bikinilijn
van
235
voor
205
Combinatie: borst en buik
van
400
voor
365
Combinatie: oksels, bikinilijn en bovenbenen
van
520
voor
365
Combinatie: oksels, bikinilijn en benen
van
730
voor
605
Combinatie: oksels, bikinilijn, tepelhof en buikstreepje
van
435
voor
275

Voor en na laser ontharen

Waarom laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle?

15 jaar ervaring
BIG geregistreerde huidtherapeuten, samenwerking met Dermatologisch Centrum ISALA
Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Focussen en vertrouwen op kwaliteit
Plan een afspraak

Mijn huidverhaal

''Ik draag nu een volle, strakke baard zonder problemen en met trots.''

Mijn huidverhaal

“Wat ik zo lang voor iedereen heb lopen verbergen, durfde ik hier te laten zien.”

Mijn huidverhaal

“Door de verbeteringen aan die buitenkant, voel ik me aan de binnenkant ook stukken beter.”

Mijn huidverhaal

“Als je huid zoveel verbetert, doet dat echt wat met je. Ik durf nu zonder make-up de deur uit.”

Mijn huidverhaal

“Wat zie ik toch aan jouw huid, hoorde ik veel. Mensen zién de verbetering. Dat voelt zo goed!”

Mijn huidverhaal

“Bij de intake werd goed geluisterd, ik kreeg echt een advies dat paste bij mijn huid én bij mij.”

Mijn huidverhaal

“Mensen zien echt het verschil, dat is toch geweldig!”

Mijn huidverhaal

“Wat ik maar wil zeggen: schaam je niet, laat je helpen. Er zijn oplossingen!”

Mijn huidverhaal

''Ik kan er nu op rekenen dat mijn huid goed en glad is, dat geeft mij peace of mind en zelfvertrouwen.''

Mijn huidverhaal

''Ik wist dat ik kon uitkijken naar een gavere, betere huid.''

Veelgestelde vragen over laser ontharen

Wat is laser ontharen?

Bij lasertherapie is er sprake van een lichtbron waarbij een zuivere vorm van lichtenergie kan worden opgewekt. In een fractie van een seconde zendt de laser een grote hoeveelheid licht uit. Deze gaat door de oppervlakkige huid heen en kunnen worden geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van hitte wordt de haarfollikel zodanig beschadigd dat de haar niet meer terug kan groeien.


Wat is laser ontharen?

Bij lasertherapie is er sprake van een lichtbron waarbij een zuivere vorm van lichtenergie kan worden opgewekt. In een fractie van een seconde zendt de laser een grote hoeveelheid licht uit. Deze gaat door de oppervlakkige huid heen en kunnen worden geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van hitte wordt de haarfollikel zodanig beschadigd dat de haar niet meer terug kan groeien.

Voor wie is laser ontharen geschikt?

Laser ontharen is geschikt voor alle vormen van overbeharing, zoals hypertrichose, hirsutisme en storende overbeharing. Hiernaast zijn er medische indicaties waarbij laserontharen een uitkomst biedt. Voorbeelden zijn hidradenitis suppurativa, folliculitis barbae en een haarnestcyste. Ook wordt het ingezet tijdens de man naar vrouw en vrouw naar man transitie. Laserontharen is geschikt voor donkere haren. Zowel de lichte als de donkere huid kan veilig behandeld worden.

Voor wie is laser ontharen geschikt?

Laser ontharen is geschikt voor alle vormen van overbeharing, zoals hypertrichose, hirsutisme en storende overbeharing. Hiernaast zijn er medische indicaties waarbij laserontharen een uitkomst biedt. Voorbeelden zijn hidradenitis suppurativa, folliculitis barbae en een haarnestcyste. Ook wordt het ingezet tijdens de man naar vrouw en vrouw naar man transitie. Laserontharen is geschikt voor donkere haren. Zowel de lichte als de donkere huid kan veilig behandeld worden.

Hoeveel behandelingen zijn er bij laser ontharen nodig?

Er zijn gemiddeld 7 tot 10 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Hierna kunnen er in sommige gevallen onderhoudsbehandelingen nodig zijn, bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per persoon verschillend en hangt van meerdere factoren af.

Hoeveel behandelingen zijn er bij laser ontharen nodig?

Er zijn gemiddeld 7 tot 10 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Hierna kunnen er in sommige gevallen onderhoudsbehandelingen nodig zijn, bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per persoon verschillend en hangt van meerdere factoren af.

Waarom zijn er bij laser ontharen meerdere behandelingen nodig?

Haren groeien in een cyclus van gemiddeld 4 tot 8 weken. In deze tijd vallen haren vanzelf uit en groeien weer terug. Binnen deze cyclus kunnen haren in verschillende groeifasen verkeren, namelijk: actieve groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) of uitstootfase (telogene fase). Alleen haar dat zich in de actieve groeifase bevindt, kan definitief worden verwijderd. Echter zijn niet alle haren tegelijk in deze groeifase. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

Waarom zijn er bij laser ontharen meerdere behandelingen nodig?

Haren groeien in een cyclus van gemiddeld 4 tot 8 weken. In deze tijd vallen haren vanzelf uit en groeien weer terug. Binnen deze cyclus kunnen haren in verschillende groeifasen verkeren, namelijk: actieve groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) of uitstootfase (telogene fase). Alleen haar dat zich in de actieve groeifase bevindt, kan definitief worden verwijderd. Echter zijn niet alle haren tegelijk in deze groeifase. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.
Bekijk alle vragen
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.