Laat de fijne adertjes op de benen laseren en geniet van je egale benen

Veel van onze cliënten starten met het laseren van de oppervlakkige vaatjes op de benen om zich in de zomer weer zelfverzekerd te voelen in korte broeken of een jurkje. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over deze laserbehandeling.

Kleine en oppervlakkige aderen op de benen

Ben jij bekend met beenvaatjes? Dit zijn kleine en oppervlakkige bloedvaatjes met een rode, paarse of blauwe kleur. Ze kunnen over zowel de onderbenen als de bovenbenen voorkomen en we zien ze vaak rondom de enkels en rondom de knieholten. De haarvaatjes of spataderen zijn soms aanwezig in kluwen en geven daardoor een onregelmatig en vlekkerig beeld. Het laseren van de vaatjes zorgt ervoor dat de benen er weer meer egaal en jeugdig uitzien. Hoe fijn zou het zijn om je zelfverzekerd te voelen over je benen tijdens de mooie zomerdagen?

Erfelijkheid, vochtproblematiek of een zwangerschap

Beenvaatjes kunnen spontaan ontstaan maar kunnen ook door dieper gelegen spataderen worden veroorzaakt. Onder andere erfelijkheid, vocht in de benen, zwangerschap of een staand beroep kunnen bijdragen aan het ontstaan van vaten. Door deze oorzaken ontstaat er druk op het haarvatensysteem waardoor de vaatwanden verslappen en er oppervlakkige, zichtbare haarvaatjes ontstaan. Beenvaatjes trekken over het algemeen niet vanzelf weg en nemen in de loop van de jaren meestal in aantal toe. De verwijdde haarvaatjes hebben doorgaans geen functie meer omdat de gezonde vaatjes de taken hebben overgenomen. Hierdoor kunnen ze om cosmetische redenen veilig worden verwijderd door middel van lasertherapie.

Oppervlakkige, rode en paarse beenvaten

Veilig beenvaatjes behandelen met de vaatlaser

De huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle behandelen de oppervlakkige vaatjes op de benen met de vaatlaser, de Nd:YAG 1064 nm laser. De laser wordt op het vaatje gericht waar het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode, paarse en blauwe kleurstoffen in de bloedvaatjes. Door de warmte van de laserstraal wordt het bloedvaatje verhit waardoor de vaatwand in elkaar klapt. In de weken na de behandeling wordt het restant van het vaatje door het eigen lichaam opgeruimd. Na elke behandeling wordt de huid flink egaler. Het laserlicht werkt oppervlakkig en gaat niet dieper dan enkele millimeters de huid in. Het laserlicht richt zich enkel op de bloedvaatjes waardoor de omliggende huid volledig intact blijft.

Een aantal behandelingen om de twee maanden

Er zijn meerdere behandelingen nodig om de beenvaatjes mooi te minimaliseren. Er wordt van diep naar oppervlakkig gewerkt en na elke behandeling is er een mooie verbetering zichtbaar. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig waar ongeveer 6 tot 8 weken tussen zit. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is onder andere afhankelijk van de grootte en aantal van de bloedvaatjes en de eigen gezondheid. De huidtherapeut kan hier tijdens een gratis en vrijblijvend consult een goede inschatting van maken. Er zijn nog zeker twee behandelingen mogelijk voor de zomerpeiode!

Na de behandeling draag je overdag voor 5 dagen thrombexinekousen. De druk van de kousen brengt de vaatwanden dichter bij elkaar en zorgt voor een betere lymfeafvoer en doorbloeding van de benen, wat het effect van de behandeling verbetert. Daarnaast moet er tijdens deze dagen opgepast worden met intensief sporten, sauna en heet douchen. Na deze dagen is het aan het lichaam om de resterende vaatjes op te gaan ruimen. Vanaf enkele weken na de behandeling is het effect zichtbaar en kun je gaan genieten van je egale benen.

De laserstraal richt zich op het haarvaatje

Combineren met een diepere behandeling van dermatoloog of fleboloog

Zoals eerder benoemd kunnen we alleen de oppervlakkige vaten behandelen met lasertherapie. Dieper gelegen vaten, zoals spataderen, worden behandeld door een dermatoloog of fleboloog. Dit is nodig wanneer er sprake is van lekkende vaten, vochtproblematiek of gevoeligheid en pijn van de vaten. De dieper gelegen vaten kunnen worden behandeld door de dermatoloog of fleboloog door bijvoorbeeld het scleroseren of strippen van de spataderen. De overige, ontsierende en cosmetisch storende vaatjes die hierna nog over zijn kunnen door ons worden behandeld door middel van lasertherapie. De huidtherapeut kan tijdens een consult beoordelen of enkel lasertherapie voldoende is of dat er verdere behandeling nodig is.

Wil jij je graag weer zelfverzekerd voelen over je benen? Plan een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten. Zij luistert naar je wensen, bekijkt de benen en vertelt je alle details over de vaatbehandeling.
No items found.
No items found.
No items found.